Ο Τραμπ θα κλείσει την ελληνική βάση που χρησιμοποιείται για την μεταφορά η όπλων στην Ουκρανία, ανέφεραν ξένα και τουρκικά ΜΜΕ.
Μόνο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα κλείσει την βάση στην Αλεξανδρούπολη.
"Δεν είναι σωστή ιστορία». Με αυτή την τοποθέτηση ο Αμερικανός υπουργός 'Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ διέψευσε το δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που είχε υποστηρίξει την Κυριακή ότι η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να κλείσει την βάση στην Αλεξανδρούπολη που εξυπηρετεί τα αμερικανικά στρατεύματα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Οβάλ Γραφείο. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να μην γνωρίζει το θέμα και γύρισε το κεφάλι του προς τον υπουργό Άμυνας που απάντησε ότι η συγκεκριμένη ιστορία δεν ευσταθεί.
Δεν σκοπεύουν να αποσυρθούν οι Αμερικανοί από την Αλεξανδρούπολη, δίνοντας μεγάλη χαρά σε Ρώσους και Τούρκους, ειδικά τους δεύτερους, αφού δεν πρόκειται να αφήσουν τα Στενά του Βοσπόρου χωρίς αμερικανική στρατιωτική επιτήρηση, ελέγχοντας την είσοδο και την έξοδο πολεμικών και εμπορικών πλοίων από και προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Επίσης, σε οποιαδήποτε σενάριο απόσυρσης των Αμερικανών από την Αλεξανδρούπολη ( ενώ οι ΗΠΑ έχουν παρουσία σε Λάρισα-Στεφανοβίκειο κά) θα άλλαζε η στρατιωτική σημασία της Ελλάδος χώρας μας, κάτι που δεν ισχύει βάσει των σχεδίων του Τραμπ για την Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ, σύμμαχο των ΗΠΑ.
Ο ρόλος των Τούρκων και η αναγέννηση του Ορθόδοξου άξονα
Την ίδια στιγμή βλέπουμε μια ατέρμονη προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν, να παρουσιαστεί η Τουρκία ως χώρα στην οποία μπορούν να έρθουν Ρώσοι και Αμερικανοί και να συμφωνήσουν για την Ουκρανία, και άλλα σχέδια.
Οι Τούρκοι θέλουν πάση θυσία να εμφανιστούν ως περιφερειακή δύναμη, ή ακόμη χειρότερα ως υπερδύναμη επιδιώκοντας να πετύχουν επιρροή και έλεγχο στα σύνορα της Καρδιάς του Ερντογάν στα Βαλκάνια.
Οι "γείτονες" δουλεύουν υπόγεια εδώ και πολλά χρόνια, με κύριο στόχο τον έλεγχο του μισού τουλάχιστον Αιγαίου, και χωρών των Βαλκανίων ( Αλβανία, Σκόπια, Κόσσοβο, Βοσνία).
Πρόκειται για “βούτυρο στο ψωμί” των νεο-οθωμανικών επιδιώξεων της Άγκυρας, που απλώνεται συνεχώς, ( Βόρεια Συρία και σχετικά πρόσφατα στην Δαμασκό), επιδιώκοντας αλλαγή συνόρων και ρόλο ηγεμόνα στην ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων -Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου έως την Ιερουσαλήμ, για να μην ξεχνιόμαστε.
Αυτήν την απειλή στην περιοχή μας όμως, δεν πρόκειται να την αντιμετωπίσει βέβαια καμία Ενωμένη Ευρώπη, που τώρα δήθεν θα ετοιμάσει και Ευρωπαϊκό Στρατό , όπως αναφέρουν πολλοί πολιτικοί αναλυτές, επειδή νίκησε ο Μερτς στην Γερμανία, ο οποίος θα κοντράρει τον Τραμπ.
Οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης ( Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) έχουν τα δικά τους τεράστια συμφέροντα, τα οποία δεν θα τα θυσιάσουν κανέναν εταίρο, και αυτό αποδεικνύεται ιστορικά, ειδικά με την πρόσφατη κίνηση τους να πουλήσουν εξελιγμένα οπλικά συστήματα σε έναν Ερντογάν που σε λίγο θα ελέγχει κυβερνήσεις στην Ευρώπη μέσω της οργάνωσης Milli Gorus, που πατρονάρει τα εκατομμύρια Τούρκων που ζουν στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα λοιπόν, σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίπτωση, οφείλει πρώτη από όλους, να αναβιώσει έναν δικό της άξονα, αυτό της Ορθόδοξης συμμαχίας με χώρες των Βαλκανίων με κοινά συμφέροντα.
Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, και Μαυροβούνιο έχουν σε αυτό το σενάριο κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα, αφού δεν θέλουν να δουν σε καμία περίπτωση να δουν τους Τούρκους να επιστρέφουν μετά από 100 χρόνια στα εδάφη τους.
Η χώρα μας, η οποία διαθέτει τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στα Βαλκάνια και αλλού, δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψει την ηγετική της παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, για αυτό και απαιτείται μια νέα πολιτική ελίτ με ξεκάθαρο εθνοκεντρικό προσανατολισμό, και φυσικά όχι από τις τρελές ιδέες της Woke ατζέντας.