Κοινωνία

Φωτιές: Ξανά στη "μάχη" τα ρωσικά Mi-8 υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

Στον αέρα σηκώθηκαν και πάλι τα ρωσικά Mi-8, συμμετέχοντας στη "μάχη" των πυροσβεστικών δυνάμεων κόντρα στις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων, σύμφωνα με το sputniknews.

Στη «μάχη» ενάντια στην πύρινη απειλή ρίχτηκαν, και σήμερα, τα ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 που αφίχθησαν, την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Καθώς η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, έπειτα και από τον νέο «συναγερμό» που σήμανε, χθες (14/08) στην Εύβοια, για δύο νέες φωτιές που εκδηλώθηκαν, τα ρωσικά Mi-8 σηκώθηκαν ξανά σήμερα, ενισχύοντας την επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η οποία παραμένει σε επιφυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί, στις 09:00, το πλήρωμα του Mi-8 πέταξε στην Εύβοια, προκειμένου να πραγματοποίησει ρίψεις νερού στα σημεία, όπου εκδηλώθηκαν φωτιές, προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο εκδήλωσης νέας πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια, τα Mi-8 θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο, για να συνδράμει και εκεί το έργο των πυροσβεστών.

Σημειώνεται ότι χθες, δύο νέες φωτιές που ξέσπασαν στις Πετριές και στα Μεσοχώρια, κινητοποίησαν τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις, δημιουργώντας νέες ανησυχίες για την πολύπαθη Εύβοια που μετρά τις «πληγές» της μετά τον εφιάλτη που βίωσε τις τελευταίες ημέρες και καθώς η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή δεν έχει σταματήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη «μάχη» των τελευταίων ημερών ρίχτηκαν και τα ρωσικά ελικόπτερα Mi-8, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού πάνω από την Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Ρωσία για τη βοήθεια που προσέφερε στην Ελλάδα, σε αυτήν την περιπέτεια.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ