Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σέρρες: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 21χρονος δολοφόνος

Στον Εισαγγελέα Σερρών οδηγήθηκε σήμερα στη 1 το μεσημέρι, ο 21χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου, τα ξημερώματα Τρίτης, στην τοπική κοινότητα Άνω Καμήλας Σερρών.

Ο δράστης, σύμφωνα με το infonews24.gr, πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών και εξήλθε περίπου στις 13:30, καθώς πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το epiloges.tv, ο νεαρός οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια Σερρών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και ο προπηλακισμός του από συγγενείς και φίλους του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος εντοπίστηκε μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία, το μεσημέρι της Τρίτης (10/08), σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στον τόπο καταγωγής του, στο Λιβαδοχώρι. Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχε σκοτώσει με μαχαίρι έναν 20χρονο, πιθανότατα για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού του πέρασαν χειροπέδες, οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών από την πίσω είσοδο.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «Τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ», ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, Βασίλης Νουλέζας, αφού εξέφρασε αρχικά τα θερμά του συλλυπητήριά στην οικογένεια του θύματος, ανέφερε ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία και δεν έχει δει ακόμα τον εντολέα του που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Βάσει ωστόσο όσων του είπε η μητέρα του, ο 21χρονος μαχαίρωσε το θύμα, προκειμένου να γλιτώσει από το μένος τριών ανθρώπων, οι οποίοι τον είχαν ακινητοποιήσει για να τον χτυπήσουν.

«Είχε κανονιστεί μία συνάντηση προκειμένου να κουβεντιάσουν, ωστόσο, υπήρξε ένταση, διαπληκτισμός και παρενέβησαν δύο ακόμη νεαροί εναντίον του. Όταν υπήρξε πλέον μία διαπάλη, εκείνος έπληξε με το μαχαίρι το θύμα, προκειμένου -κατά τον ισχυρισμό τον δικό του- να απεγκλωβιστεί, να γλιτώσει από το μένος τριών ανθρώπων. Ισχυρίζεται ότι τον είχαν ακινητοποιήσει προκειμένου να τον χτυπήσουν», τόνισε.

Διευκρίνισε πάντως δεν έχει δει ακόμα τη δικογραφία και όλα αυτά ίσως να συνιστούν και προσβολή στη μνήμη του 20χρονου παιδιού, αντιλαμβανόμενος ως άνθρωπος «τον πόνο, τη θλίψη και την οδύνη των δικών του της οικογένειάς του».

Τι έδειξε η νεκροψία

Σύμφωνα με τα SerraikaNea.gr που επικοινώνησαν με την ιατροδικαστή που έκανε νεκροψία-νεκροτομή στον 20χρονο, Ελένη Ζαγγελίδου, το θύμα είχε ένα τραύμα κάτω από την αριστερή θηλή, που προκάλεσε τρώση καρδιάς και τον θάνατό του.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία του 20χρονου στην Άνω Καμήλα Σερρών προκάλεσε σοκ στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυο νεαροί φέρονται να διαπληκτίστηκαν έντονα, με αποτέλεσμα ο 21χρονος να τραβήξει μαχαίρι και να το καρφώσει στην καρδιά του 20χρονου, ο οποίος σωριάστηκε νεκρός στο έδαφος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης φέρεται να μαχαίρωσε τον 20χρονο κατηγορώντας τον ότι «έκλεψε» την κοπέλα του.

Μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκε, ενώ οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Τελικά τον εντόπισαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Λιβαδοχώρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δολοφονία, ο 21χρονος φέρεται να ανήρτησε στα social media βίντεο και φωτογραφίες. Σε μία μάλιστα από αυτές γράφει: «κάθε φορά που σφάζω κάποιον, το ανεβάζω στόρι», κρατώντας μαχαίρι.

Στο βίντεο, δε, φαίνεται να κουνά το μαχαίρι και να εστιάζει στο αίμα που υπάρχει πάνω στη λεπίδα ακούγοντας ένα τραγούδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι:

«Συνελήφθη σήμερα (10 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 21χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο 21χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 20χρονο στην θωρακική χώρα, μετά από διαπληκτισμό τους λόγω προσωπικών διαφορών. Στη συνέχεια ο 21χρονος διέφυγε πεζός, όπου μετά από αναζητήσεις και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε κοντινή περιοχή και συνελήφθη. Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ενώ από τον χώρο κατασχέθηκε ένα τμήμα λαβής μαχαιριού».

https://youtu.be/F38rpsAamoA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...