Κοινωνία

"Λιώνουν" από τον καύσωνα και χρειάστηκαν... βοήθεια οι Εύζωνες

Βράζει σήμερα η Αττική αλλά και όλη η χώρα. Η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά, και η χώρα να μετράει ήδη τη 10η ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Εύζωνες φρουρούν, ακίνητοι, κάτω από αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ η αλλαγή φρουράς γίνεται κάθε μία ώρα. Κάθε ένα τέταρτο, ο επόπτης σκοπιάς τους σκουπίζει από τον ιδρώτα χρησιμοποιώντας το φάριο και ειδικά πανάκια, ενώ κάθε μισή ώρα τους δίνεται νερό. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα δεν κάνουν το ημίωρο και λόγω ζέστης, κάνουν ακινησία. Αρκετοί τουρίστες, παρά τον καύσωνα, είναι μαζεμένοι, στο σημείο, προκειμένου να τους φωτογραφίσουν και να βγάλουν μια selfie.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σημερινή μέρα, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το μετάνιωσε πικρά! Ο Ζελένσκι έβγαλε βίντεο κοντά στο Κουρσκ απειλώντας Πούτιν και Μόσχα-Ρωσικά μαχητικά Su-57 ξεκίνησαν να τον «κυνηγάνε»

Ρωσικά Su-57 πέταξαν πάνω από το Κουρσκ με κατεύθυνση προς το ουκρανικό Σούμι όσο βρίσκονταν εκεί ο Ουκρανός πρόεδρος...