Κοινωνία

Σε τεντωμένο ''σχοινί'' οι ιδιοκτήτες των γυμναστήριων

Δυσαρεστημένοι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων από τα νέα μέτρα επαναλειτουργίας με χρήση μάσκας και self test που εκτιμούν ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά από το να πάει ο κόσμος στα γυμναστήρια.

Απογοητευμένοι δηλώνουν ιδιοκτήτες γυμναστηρίων μετά την ανακοίνωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ότι τα γυμναστήρια θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 31 Μαΐου με τους αθλούμενους να πρέπει να κάνουν self test, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι σε κάποιες ασκήσεις θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά μάσκα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας. Ως εκ τούτου φαίνεται ότι ορισμένες ασκήσεις θα γίνονται με χρήση μάσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι ανακοινώσεις αυτές είναι ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να περιμένουμε. Δεν θα έρθει ο κόσμος με αυτά τα μέτρα. Ξεκάθαρα» δήλωσε στο Sputnik ο ιδιοκτήτης αλυσίδας γυμναστηρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό Αβραάμ Νικολάου.

Τόνισε ότι είχαν ετοιμαστεί να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια τους από την προσεχή Δευτέρα όμως τώρα με τα νέα μέτρα «προσωπικά θα ακυρώσω όλα τα ομαδικά τμήματα», ενώ ανέφερε ότι επειδή θεωρεί ότι δεν θα πάει ο κόσμος στα γυμναστήρια θα αναγκαστεί να σταματήσει αρκετά άτομα από το προσωπικό.

«Αναγκαστικά θα απολύσω προσωπικό και να δούμε μετά το καλοκαίρι τι θα έχει υπάρχει από τον κλάδο μας» είπε προσθέτοντας ότι «πάλι τελευταία στιγμή, Παρασκευή βράδυ, μας ανακοινώνουν πώς θα λειτουργήσουμε».

 

«Κανένας δεν θα έρθει να αθληθεί με μάσκα. Ακόμα και το self test δεν είναι για όλους δωρεάν. Για παράδειγμα, έχουμε άτομα που είναι συνταξιούχοι και δεν δικαιούνται δωρεάν self test, ή νέα άτομα που δεν δουλεύουν άρα αυτοί θα πρέπει να το πληρώσουν το self test» συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε επικίνδυνη τη μάσκα καθώς όπως είπε σε ένα γυμναστήριο το καλοκαίρι θα προκαλέσει προβλήματα στον αθλούμενο που δεν θα μπορεί να πάρει ανάσα. «Δεν γίνεται να γυμναστείς με μάσκα. Πώς το σκέφτηκαν αυτό; Εγώ δεν θα γίνω φονιάς να μου πεθάνει ο άλλος πάνω στον διάδρομο γιατί δεν θα παίρνει αναπνοή με μάσκα. Αλλά εμένα θα κυνηγούν μετά αν γίνει αυτό. Κι εκεί θέλω να δω τι θα πει το κράτος αν γίνει κάτι τέτοιο» τόνισε.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε τέλος ότι ο Σύλλογος των ιδιοκτητών γυμναστηρίων θα αντιδράσει στα νέα μέτρα που όπως είπε δημιουργούν προβλήματα και κατά συνέπεια δεν θα πάει ο κόσμος στα γυμναστήρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ