Συγκεκριμένα είπε, ότι το εν λόγω έγκλημα αποτελεί καθαρή εισβολή στην προσωπική ζωή. “Οι πολίτες πηγαίνουν στο Facebook και δημοσιεύουν τα πάντα για τη ζωή τους, με τον πλούτο τους”, ενώ πρόσθεσε πως “πολλοί έχουν εκτελεστεί μέσα από την κοινωνική δικτύωση”. Συμπλήρωσε, ότι “Έχει αυξηθεί η έκθεση των ανθρώπων και κατά συνέπεια τα εγκλήματα. Όταν υπερεκθέτεις αυτά που έχεις, οι κακοποιοί στοχοποιούν και εκτελούν. Τη στιγμή που δηλώνεις ότι είσαι στη Μύκονο, ταυτόχρονα δηλώνεις, ότι δεν είσαι στο σπίτι σου.”
Στην εκπομπή μίλησε και ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος λέγοντας “Να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε αποτελέσματα και αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”. Ωστόσο επισήμανε, ότι αφενός θα πρέπει να καθιερωθούν τα ισόβια για τους σεσημασμένους εγκληματίες, αλλά και “Να είναι και οι πολίτες πιο προσεκτικοί, να μην αφήνουν π.χ. πόρτες και παράθυρα ανοιχτά”.
Αναφερόμενος στο έγκλημα και στις ποινές των εγκληματιών, ο Ποινικολόγος Παναγιώτης Μπαλακτάρας είπε: “Είμαι πεπεισμένος ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα καταλήξει στους δράστες. Ωστόσο, οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας για τέτοια εγκλήματα μέχρι στιγμής είναι αποτυχημένες. Κάποιος που έχει καταδικαστεί σε ισόβια, από τα 16 χρόνια και μετά μπορεί να υποβάλλει αίτηση για απόλυση, δηλαδή, για να αποφυλακιστεί. Οι κρατούμενοι έχουν δυνατότητα ευεργετικού χρόνου εκτίσης αν εργάζονται στις φυλακές. Στα ισόβια από τα 20 χρόνια και μετά ο κρατούμενος μπορεί να βγει – ελάχιστος χρόνος είναι τα 16 χρόνια.”
Τόνισε δε, ότι “Υπάρχει μια αλυσίδα με τρεις κρίκους: Ο πρώτος είναι η αστυνόμευση (υπάρχει έλλειψη λόγω έλλειψης προσωπικού – ενώ οι υπηρετούντες είναι αρκετοί, διαπιστώνεται έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα προάστια και η επαρχία [σε αυτό συμφώνησε και ο κ. Μαυροειδάκος ζητώντας τη βοήθεια του κ. Χρυσοχοΐδη}, ο δεύτερος είναι η ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης και ο τρίτος είναι ο αναγκαίος εξορθολογισμός ενός απαρχαιωμένους σωφρονιστικού ιδρύματος”.
Κατέληξε δε απευθυνόμενος στους πολίτες, ότι “Ο νόμος προβλέπει και την άμυνα στο σπίτι μας – τα δικαστήρια κρίνουν ατιμώρητο όποιον αμύνεται στο σπίτι. Ωστόσο, να μην προσπαθήσουμε να αμυνθούμε με όπλο που δεν ξέρουμε να χρησιμοποιούμε, γιατί μπορεί να στραφεί εναντίον μας.”