Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 2.167 κρούσματα και 55 νέοι θάνατοι σήμερα στη χώρα μας

Τα κρούσματα σήμερα 13/05 είναι 2.167 σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τρία εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Να πέσουν τα κρούσματα - Είναι το νούμερο ένα καθήκον»

Ανήσυχοι για το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων και την άρση μέτρων εμφανίστηκαν οι καθηγητές Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στο MEGA.

«Από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία αύξησης, και μάλιστα ταχεία. Τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε τα 2.600 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, για να φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση τον Ιούνιο. Η αύξηση οφείλεται στα ανοίγματα που κάνουμε, στο ότι δε φορούμε τις μάσκες κλπ.. Η αποκλιμάκωση τον Ιούνιο θα γίνει με τους εμβολιασμούς και με τη χρήση των self-tests. Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν να δείχνουν την ισχύ τους σαν μέτρο. Στην κατάσταση που είμαστε, δε θα έπρεπε να έχουμε καν τα ανοίγματα» υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλάκης, υπογράμμισε πως η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα, αλλά καλύτερα δε σημαίνει καλά.

«Τον τελευταίο καιρό χάνει έδαφος σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η τελευταία περίοδος είναι λυπηρή» υποστήριξε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως: «ενώ η Ελλάδα είχε φοβερά αβαντάζ πέρυσι σε σχέση με άλλες χώρες, σήμερα τα έχει χάσει».

«Ακούω για την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε. Το μόνο που δεν ακούω είναι το νούμερο ένα καθήκον μας, να πέσουν τα κρούσματα, εχτές. Αντί να ελαττώνονται, αυξάνονται τα κρούσματα. Και αυτό γίνεται γιατί άνοιξαν απότομα όλα. Περισσότερες επαφές, σημαίνει περισσότερες μολύνσεις« ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...