Κοινωνία

Παγώνη: "Ενδεχόμενη μεταφορά του ιού στην επαρχία τις ημέρες του Πάσχα"

«To σύστημα υγείας στις μικρότερες πόλεις και στα χωριά δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέα κρούσματα κορονοϊού. Ενδεχόμενη μεταφορά του ιού στην επαρχία τις ημέρες του Πάσχα θα ασκούσε μεγάλη πίεση σε ένα πολύ αδύναμο σύστημα», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτή η σκέψη ήταν που προβλημάτισε όλους τους συναδέλφους μας στην επιτροπή και γι΄αυτό δεν έχει επιτραπεί αυτή η μετακίνηση προς την επαρχία δηλαδή από νομό σε νομό», εξήγησε.

«Σε 15 ημέρες που θα επιτραπεί η μετακίνηση οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει», διευκρίνισε.

Εμβολιασμοί και self test κρίνουν την πορεία της πανδημίας

«Σε 15 ημέρες, που θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει βάσει του σχεδίου που υπάρχει», εξήγησε. «Ταυτόχρονα θα έχουμε και τα self test για έλεγχο της διασποράς του ιού και των μεταλλάξεων. Όπως είδατε χθες είχαμε και δεύτερο κρούσμα από την ινδική μετάλλαξη, γυναίκας που γύρισε από το Ντουμπάι. Ψάχνουμε το θέμα και των μεταλλάξεων για να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα».

Ανεμβολίαστοι το 60% των νοσηλευόμενων

«Το 60% είναι ανεμβολίαστοι από αυτούς που έχουμε στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται» ενημέρωσε η Παγώνη. Το ανησυχητικό είναι, όπως επισήμανε το γεγονός ότι «οι εισαγωγές και οι διασωληνωμένοι με Covid είναι νέα άτομα, από 25 έως 55 με 60 ετών. Αυτό οι νέοι θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους, όπως και το ότι οι μεταλλάξεις είναι περισσότερο μεταδοτικές στις νέες ηλικίες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...