Κοινωνία

Η μεγαλύτερη πόλη – φάντασμα στην Κίνα γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη

Η μεγαλύτερη πόλη – φάντασμα στην Κίνα γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη. Τι έγινε και άλλαξε η …τύχη της από τη μία στιγμή στην άλλη.

Το Κανγκμπάσι, μία πόλη στη μέση των ερήμων της ενδοχώρας της Μογγολίας, ήταν κάποτε γεμάτο με σειρά πολυκατοικιών οι οποίες παρέμεναν άδειες, γεγονός που του απέδωσε το όνομα της πόλης φάντασμα.

Πλέον, η συνοικία στην πόλη Όρντος έχει κάνει στροφή. Έχοντας πωλήσει τα μέχρι πρότινος άδεια διαμερίσματα, το Κανγκμπάσιχε χτίζει και καινουριες πολυκατοικίες. «Δεν είμαστε πια πόλη-φάντασμα» αναφέρει τοπικός μεσίτης γελώντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μυστικό για το γύρισμα της τύχης είναι ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών ανώτερης εκπαίδευσης και των γονιών του, για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια της Κίνας. Μόλις αξιωματούχοι μετέφεραν κάποια από τα κορυφαία σχολεία στο Κανγκμπάσι, ακολούθησαν οι γονείς και η έκρηξη στις τιμές ακινήτων, όπως και οι νέες επενδύσεις.

Η αυστηρή νομοθεσία γύρω από σχολικές περιοχές απαιτούν οι γονείς οι οποίοι θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένο σχολείο, να διαθέτουν σπίτι στην ίδια συνοικία, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των τιμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τα ακίνητα κοντά στα καλά σχολεία του Πεκίνου ή της Σαγκάης ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια.

Μετά το γύρισμα της τύχης για την πόλη φάντασμα, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, η τοπική κυβέρνηση άρχισε να εγκρίνει ανέγερση κατοικιών. Περίπου 10 πρότζεκτ αναμένεται να πάρουν έγκριση έως το τέλος του έτους.

Πάντως, οι κινήσεις των σχολείων έχουν ένα εντυπωσιακό μεν αντίκτυπο, ωστόσο, είναι προσωρινός και περιορισμένος. Η Τιαντζίν και η ενδοχώρα της Μογγολίας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης με τις 31 επαρχίες της Κίνας σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ