Κοινωνία

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη: 14.000 ενεργά κρούσματα κάθε μέρα - Φόβος μεγαλύτερης έκρηξης

Την εκτίμησή του ότι δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να κάνει μια εφιαλτική πρόβλεψη για ακόμη περισσότερα κρούσματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr: «αν κάνουμε το λάθος και “ανοίξουμε” στις 5 Απριλίου τα κρούσματα θα ξεπεράσουν το σημερινό αριθμό. Αν ανοίξουμε στα μέσα Απριλίου τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα δούμε σιγά – σιγά μια αποκλιμάκωση».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αν ανοίξουμε στα μέσα Απριλίου η εικόνα το Πάσχα θα είναι καλύτερη. Ωστόσο όταν πλέον πάμε στο άνοιγμα του τουρισμού και των άλλων δραστηριοτήτων θα ξαναδούμε αύξηση η οποία θα είναι διαχειρίσιμη».

Τέλος ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κατέστησε σαφές ότι «κρίσιμο σε αυτήν τη φάση είναι να τηρούνται όλα τα μέτρα», αλλά και να υπάρχει «αυτοσυγκράτηση στο θέμα του ανοίγματος».

Δραματική η κατάσταση με την πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μούδιασμα» στην κυβέρνηση και τρόμο στους πολίτες προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, με τα ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο.

Το τρίτο κύμα του κορονοϊού να αποδεικνύεται το χειρότερο όλων, με τα κρούσματα την Τρίτη 30/03/2021 να φτάνουν τις 4.340, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας μας.

Τα βλέμματα όλων πλέον πέφτουν στα νοσοκομεία, με το Σύστημα Υγείας να δέχεται τρομακτική πίεση και τους γιατρούς να διαμηνύουν πως αν δεν υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη και οι συνέπειες απρόβλεπτες σε όλη την Επικράτεια.

Οι ΜΕΘ στην Αττική αγγίζουν σε πληρότητα το 100%, ενώ και οι κανονικές κλίνες γεμίζουν σε όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και στην επαρχία.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ προκαλούν τεράστια ανησυχία, τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο κυρίως για τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στην Εντατική.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.688 ασθενείς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε η εκδίκηση του Πούτιν-Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Κούρσκ (Ολγκόβκα) παράλληλα με την αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία (Βίντεο)

Ποια τρομερή μέθοδο χρησιμοποιούν οι ρωσικές μονάδες σε Ντονμπάς και Κούρσκ εξοντώνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς-Κίνδυνος...