Κοινωνία

Νέα Σμύρνη, Νίκαια και σήμερα στο Σύνταγμα: Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων

Η σειρά της πλατείας Συντάγματος είναι σήμερα για το Κάλεσμα Αριστερών Οργανώσεων για διαδηλώσεις. Ιδίως μετά την πρωινή επιχείρηση εκκένωσης στο ΑΠΘ και τις προσαγωγές φοιτητών, η απογευματινή αυτή διαδήλωση αναμένεται....εκρηκτική!

Το ραντεβού είναι για σήμερα Πέμπτη 11/3 στις 6:00 μ.μ. στο Σύνταγμα και οι Οργανώσεις – Συλλογικότητες που συμμετέχουν στο κάλεσμα είναι μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και άλλες.

“Περιορισμοί, απαγορεύσεις, αντιλαϊκή επίθεση, κρατική τρομοκρατία και καταστολή, γιγαντώνουν την αγανάκτηση, την οργή του λαού και την αναζήτηση διεξόδου από την κοινωνική ασφυξία. Δεν υπάρχει πεδίο της κίνησης και της ζωής των ανθρώπων του λαού και της νεολαίας που να μη χτυπιέται με αγριότητα από την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του συστήματος συνολικά” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Μετά το...τυράκι περί “πολιτικής της κρατικής καταστολής και της αστυνομοκρατίας που επιχειρεί να καταργήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες” έρχεται και το κυρίως πιάτο: “Το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να υπάρξει στη χώρα μας νεκρός απεργός πείνας κινητοποιεί για μέρες υπολογίσιμα κομμάτια του λαού που ζητούν την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος”.

Το ενδιαφέρον του πράγματος είναι πως την ίδια ώρα κάλεσμα στο ίδιο σημείο κάνει και η λεγόμενη “Συνέλευση αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα”, η οποία καλεί στην "Μέρα Δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό": Πέμπτη 11.03.2021, Συγκέντρωση-πορεία στα Σύνταγμα, ώρα: 18.00

Μα κάτι συμπτώσεις....

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ