Κοινωνία

Νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Κουφοντίνα

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να αποδεχτεί το αίτημα του κρατούμενου για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, την στιγμή που μετρά την 55η ημέρα στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Επίσης, αίτημα για διακοπή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αίτημα για τη διακοπή της ποινής εάν γίνει δεκτό από το δικαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στον κρατούμενο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου μπορεί να του προσφερθεί καλύτερη περίθαλψη και κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια. Η χρησιμοποίηση αυτού του ένδικου μέσου χαρακτηρίζεται από κάποιους ως προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης αφού εάν γίνει δεκτή η διακοπή της ποινής δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί η απόφαση για συνέχιση της απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με την κα.Κούρτοβικ, «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος» και η Πολιτεία κινείται «με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα» και σχολίασε πως «είναι απίστευτο το τι έχει γίνει».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...