Κοινωνία

Πίεση από την αριστερή Liberation για τον Κουφοντίνα

Η υπόθεση Κουφοντίνα έχει κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά της Αριστεράς και πέραν των ελληνικών συνόρων. Η αριστερή γαλλική εφημερίδα Liberation σε άρθρ οτης σημειώνει πως στην Ελλάδα, η τύχη κρατουμένου σε απεργία πείνας προκαλεί ανησυχία.

Αναφέρεται στον Κουφοντίνα ως “πρώην στοχαστή μιας ακροαριστεράς τρομοκρατικής οργάνωσης” και σχολιάζει πως “πολλοί Έλληνες αναρωτιούνται για το σεβασμό του κράτους δικαίου”.

Αναφέρει βέβαια πως ο κρατούμενος έχει σταματήσει να τρώει και πως “κινδυνεύει να πεθάνει τις επόμενες ώρες”.

“Θα είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφήσει έναν πολιτικό κρατούμενο να πεθάνει σε απεργία πείνας μετά το θάνατο του Ιρλανδού Bobby Sands το 1981; Πρέπει να φοβηθούμε, να δούμε την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, του 63χρονου πρώην επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης της ακραίας αριστεράς 17ης Νοεμβρίου. Η κατάστασή του «έχει επιδεινωθεί σημαντικά», δήλωσε την Κυριακή το νοσοκομείο στη Λαμία στο κέντρο της χώρας, όπου ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε εντατική περίθαλψη για έντεκα ημέρες. Στην πραγματικότητα, είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του και της κυβέρνησης” αναφέρει.

Γράφει ακόμη πως ο Κουφοντίνας “σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα «βασανιστήρια» που του επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, με βάση τα λόγια της δικηγόρου του, Ιωάννα Κουρτόβικ. Ισχυρίζεται επίσης ότι αποτελεί «εκδίκηση» της οικογένειας του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Κάνει αναφορά στο ιστορικό του ιδίου και της οργάνωσης, αλλά και στις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, και καταλήγει πως “αυτή η ρήξη μιας θεμελιώδους αρχής του κράτους δικαίου ανησυχεί πολλούς Έλληνες. Για αρκετές ημέρες, τα κόμματα της αριστεράς αντιπολίτευσης, πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απλοί πολίτες διαδηλώνουν κατά χιλιάδες για το σεβασμό των δικαιωμάτων ενός κρατουμένου στα πρόθυρα του θανάτου”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...