Κοινωνία

Χειλάκης για καταγγελίες στο θέατρο: «Δεν έπεσα από τα σύννεφα - Η γενιά μου έμαθε με ξύλο και κακοποίηση»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης θεωρεί ότι πρέπει να αναδειχθεί το φωτεινό κομμάτι του θεάτρου και η υπουργός Πολιτισμού να παραιτηθεί μόνο όταν κατονομαστεί δημόσια ο θεσμικός του θεάτρου που κακοποιούσε ανήλικα παιδιά.

«Επειδή ο χώρος του θεάτρου έχει λασπωθεί βάναυσα θα πρέπει να βγουν μπροστά και να αναδειχθούν τα φωτεινά παραδείγματά του. Είναι πάμπολλα. Δεν είναι όλος ο χώρος αυτός ο διεφθαρμένος ζόφος που σήμερα έρχεται στο φως. Και πρέπει οπωσδήποτε να καταγγελθούν όλα τα βάναυσα περιστατικά και όσα εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο. Πρέπει ο κόσμος να σπάσει τη σιωπή του. Η ώρα ήρθε» δηλώνει στο Sputnik o γνωστός πρωταγωνιστής Αιμίλιος Χειλάκης, θεατής κι αυτός των συνταρακτικών αποκαλύψεων που δονούν το θεατρικό χώρο, με θύτες την εμπροσθοφυλακή, τα πιο ηχηρά ονόματα από την εμπορική και μη ελληνική θεατρική σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξεπλάγην με όσα καταγγέλλονται για συναδέλφους του, που εμφανίζονται ως αυτουργοί επαχθών πράξεων σεξουαλικής κακοποίησης;

«Όχι, δεν έπεσα καθόλου από τα σύννεφα» αποκαλύπτει ο ηθοποιός για τις παραβατικές συμπεριφορές που εμπίπτουν ακόμη και στο ποινικό δίκαιο και αποτελούσαν κοινό μυστικό στον κλάδο του. «Αλλά η δική μου η γενιά είχε γενικώς μάθει με το ξύλο» διευκρινίζει.

«Το ξύλο και η κακοποίηση θεωρούνταν μια συμπεριφορά δεδομένη, αυτονόητη, ακόμη και στο σχολείο» προσθέτει ο πρωταγωνιστής που συμμετείχε την Πέμπτη στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Οι ηθοποιοί στον καιρό της COVID-19 και του #metoo», μαζί με τους Μαρία Κανελλοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Όμηρο Πουλάκη, Γιάννη Στάνκογλου, Άννα Ελεφάντη, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.


Ένα κομμάτι του ελληνικού θεάτρου, καλλιτέχνες όλων των πολιτικών αποχρώσεων, αλλά και ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάνε μέρες από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη να παραιτηθεί, διότι, υποστηρίζουν με μια φωνή, «γνώριζε και συγκάλυπτε» γνωστό θεσμικό του πολιτισμού που διόρισε και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι ενώ αναμένονταν δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη, αμέσως μετά τις τηλεοπτικές αποκαλύψεις (με καταγγελίες βιασμού) του Βασίλη, για σκηνοθέτη και δάσκαλο της θεατρικής τέχνης, που ήταν σαφές ότι πρόκειται για το πρόσωπο που εγκαλείται η υπουργός ότι συγκάλυπτε, το υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε ότι θα δοθεί το μεσημέρι της Παρασκευής διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, δίχως να ανακοινώνεται το θέμα.

«Αν δεν ειπωθεί το όνομα του θεσμικού του πολιτισμού που κακοποιούσε ανήλικα καθαρά δεν μπορείς να ζητάς από την υπουργό να παραιτηθεί. Υπάρχει βεβαίως πάντα και το τεκμήριο της αθωότητας» σχολιάζει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...