ρώσικη Φανουρόπιτα
Κοινωνία

Δείτε πως να φτιάξετε ρώσικη Φανουρόπιτα

Υλικά

 

  • 4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1 μπέικιν
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
  • ελάχιστη σόδα, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  • Ύστερα βάζουμε : 1 φλυτζάνι σταφίδα ξανθή 1 φλυτζάνι χοντρά κομμένα καρύδια
  • και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά.
  • Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ