Κοινωνία

Κορονοϊός - Τσιόδρας: "Προληπτική αγωγή στις ομάδες υψηλού κινδύνου"

Την έναρξη προληπτικής θεραπευτικής αγωγής σε υψηλού κινδύνου ομάδες, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την πορεία του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων, ο έγκριτος Λοιμωξιολόγος γνωστοποίησε τη χορήγηση προληπτικής θεραπευτικής αγωγής για το υγειονομικό προσωπικό και τις υπόλοιπες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ειδική αναφορά έκανε και στη ρεμντεσεβίρη, η οποία χρησιμοποιείται – όπως και η χλωροκίνη – για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κορονοϊού.

«Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως και για τη χλωροκίνη, είναι πολύ νωρίς να τοποθετηθούμε, χωρίς επαρκή δεδομένα».
Και πρόσθεσε: «Πρέπει να περιμένουμε ακόμα, δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για τα φάρμακα και χρησιμοποιούμε τα φάρμακα με την καλύτερη δυνατή επιστημονική γνώση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελπιδοφόρα μηνύματα από ένα φάρμακο, το οποίο χορηγείται από το στόμα.

«Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Έμορι (ΗΠΑ) αναγνώρισαν αυτό το φάρμακο, το οποίο μπορεί να δοθεί και από το στόμα, και θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του ιού, αν πραγματικά δουλεύει, όπως δούλεψε στα πειράματα στο εργαστήριο».
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 27 νέα κρούσματα και πέντε ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 2.490 και 130, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ