Κοινωνία

Μαθητές και καθηγητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή έχουν καλέσει για σήμερα στις 12:00, σύλλογοι εκπαιδευτικών και η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Λόγω της συγκέντρωσης, μάλιστα, έχουν κλείσει από τις 11:00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ, από την πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, έδειχναν ομάδα ατόμων να κρατούν πανό για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία και για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές της Αθήνας ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση «να πάρει μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαιδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ