Κοινωνία

Ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας: Ψάχνουμε εργάτες γης! - Θα δοθεί εργασία & σε αλλοδαπούς που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας

Σχέδιο για να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας προκειμένου να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης, επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Η τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζέψουν την παραγωγή και να κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες, είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ. 

Βέβαια το ερώτημα είναι γιατί δεν πηγαίνουν τα Ελληνόπουλα να δουλέψουν στα κτήματα. Δεν γίνεται να έχουμε τόσες τεράστιες εκτάσεις και να μην τις εκμεταλλευόμαστε οικονομικά!

Αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρει στο μείζον αυτό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ημαθείας υπάρχει ανάγκη για 7.000 εργάτες γης προκειμένου να μαζέψουν τα ροδάκινα τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης και Ράμα για την επαναδιασύνδεση Ελλάδας και Αλβανίας  

 


 
Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε Ελλάδα και Αλβανία και τους τρόπους με τους οποίους θα επαναδιασυνδεθούν οι δύο χώρες συζήτησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα χθες.
   
Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και τα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Ελλάδα έχει διακόψει από τις 15 Μαρτίου τις οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις με την Αλβανία στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. 

Τα αιτήματα πέφτουν βροχή και από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και αλλού.

Η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει «εισαγωγή» εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλοι οι εργάτες θα τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και θα περνούν από έλεγχο στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κοροναϊό, αναφέρει το Mega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ορίζει ο νόμος και θα εργάζονται στη συνέχεια στα χωράφια.

Μια ακόμη λύση που προκρίνεται είναι να δοθεί εργασία και σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ή αλλού, έχουν νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργαστούν. 

Ολοι οι εργάτες γης δουλεύουν νόμιμα, με ασφάλιση και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην οικονομία γενικότερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ