Κοινωνία

Φωτίστηκε όλο το νησί: Ανάσταση στην ακριτική Σύμη με πυροτεχνήματα

Μπορεί φέτος η οι εκκλησίες να ήταν κλειστές για τους πιστούς για την Ακολουθία της Ανάστασης, ωστόσο σε κάθε γωνιά της Ελλάδος οι πιστοί με τον δικό τους τρόπο γιόρτασαν την πιο λαμπρή ημέρα της Χριστιανοσύνης.

Στην ακριτική Σύμη για παράδειγμα οι πολίτες μπορεί να μην πήγαν στις εκκλησίες του νησιού, ωστόσο ο καθένας από το σπιτικό του περίμενε καρτερικά μέχρι να ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», σε μια διαφορετική Ανάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασπορά του νέου ιού.

Εικόνες από την Ανάσταση στην ακριτική Σύμη
Ωστόσο λίγο μετά το αναστάσιμο μήνυμα ο ουρανός του νησιού φωτίστηκε από τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό για όλους τους πιστούς.

 


Φώτισε ο ουρανός του νησιού από τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Ανάστασης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια