κάψιμο του Ιούδα
Κοινωνία

Έκαψαν και φέτος τον Ιούδα σε πολλές περιοχές της Κρήτης

Στην περιοχή της Φοινικιάς στο Ηράκλειο το ομοίωμα ήταν στημένο στην άκρη του δρόμου και αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» τυλίχθηκε στις φλόγες. Ωστόσο, η συμμετοχή του κόσμου ήταν ελάχιστη, λόγω των έκτακτων μέτρων. 

Παρά τις δυσκολίες που φέρει ο κορωνοϊός, κάποιοι πολίτες του Λασιθίου, τήρησαν το έθιμο της καύσης του Ιούδα, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Επίσης, το έθιμο τηρήθηκε και στην περιοχή του Κατσαμπά όπου κάτοικοι άναψαν το ομοίωμα του Ιούδα στη μέση του δρόμου. Ωστόσο, χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να σβήσει τη φωτιά.

Στην περιοχή των Δειλινών στο Ηράκλειο άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν τον Ιούδα ωστόσο στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

 

GALLERY

Κάψιμο του Ιούδα
Κάψιμο του Ιούδα
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...
Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια