Απαγόρευση κυκλοφορίας
Κοινωνία

Κορωνοϊός: "Έσπασαν" τα τηλέφωνα στην τηλεψυχιατρική υπηρεσία του ΙΣΑ

Ανησυχητικές είναι οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών. Πάνω από 6.000 βιντεοκλήσεις στην τηλεψυχιατρική υπηρεσία του ΙΣΑ.

Τις επιπτώσεις του κορονοϊού και των συνεπαγόμενων έκτακτων μέτρων στην ψυχολογία των πολιτών αντανακλούν τα στοιχεία του συστήματος τηλεψυχιατρικής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, μέσα σε μία εβδομάδα (20 – 27 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκαν 6.500 βιντεοκλήσεις για την παροχή συμβουλών - και όχι μόνο.

Μάλιστα, σχεδόν το 30% ήταν άτομα, ηλικίας 35 έως 44 ετών, ενώ το 27% αφορούσε άτομα, ηλικίας 13 έως 34 ετών. Την ίδια ώρα, το 72,7% ήταν γυναίκες και το 27,7% άντρες.

Συνολικά 16.778 άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην ειδική πλατφόρμα του ΙΣΑ, εκ των οποίων το 56% ήταν από την Αθήνα, το 11% από τη Θεσσαλονίκη και το 2% από τον Πειραιά.

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε το άγχος για την εξέλιξη της κατάστασης, τα προβλήματα διαχείρισης των παιδιών στο σπίτι, διάφορα θέματα συνταγογράφησης, ενώ αρκετά περιστατικά αφορούσαν και ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

Επίσης, διαπιστώθηκαν επεισόδια ψυχικών διαταραχών, τα οποία απαιτούσαν νοσηλεία και παραπέμφθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Κάποιοι, μάλιστα, εισήλθαν σε τακτική παρακολούθηση είτε στα ιατρεία - γραφεία είτε στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Ωστόσο οι πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της εταιρείας Melapus και παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας και προγραμματισμού τηλεσυνεδριών με ψυχιάτρους και πιστοποιημένους ψυχολόγου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...