κορωνοϊός
Κοινωνία

Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 464 συνολικά

Στα 464 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Στα 46 είναι τα νέα κρούσματα. ενώ έξι συνολικά φτάνουν πλέον οι νεκροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους έξι φτάνουν πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο του οποίου το τεστ βγήκε θετικό μετά τον θάνατό του. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Καστοριά, ενώ τα θύματα είναι όλοι άνδρες.

https://www.facebook.com/ERTsocial/videos/553177602244610/?v=553177602244610

Στόχος μας, είπε ο κ.Τσιόδρας είναι να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι, ταυτόχρονα και είπε ότι είναι απαράδεκτο τα πλοία να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου. Αναφέρθηκε επίσης σε νέα κλινική μελέτη που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση του πειραματικού εμβολίου.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αναμενονται περίπου σε τρεις μήνες. Αύριο, αναμένεται να εκδοθούν ειδικές οδηγίες για νεφροπαθείς, ενώ σήμερα πανελλήνιο διαδικτυακό σεμινάριο για πνευμονολόγους  από τον καθηγητή Στ. Λουκίδη.

Ο κ.Τσιόδρας -που εμφανίσθηκε με μια κονκάρδα της καμπάνιας #μένουμε σπίτι στο πέτο του- ζήτησε να συνεχισθεί η αιμοδοσία από τους εθελοντές για τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Έρχεται εμβόλιο από τις ΗΠΑ

Μία αισιόδοξη πληροφορία έδωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας για την παρασκευή εμβολίου. 

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου. «Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. 

Παράλληλα επανέλαβε ότι η θνητότητα του κορωνοϊού στους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα παραμένει κάτω από 1%. Όπως ανέφερε στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα. 

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς. «Τα σοβαρά περιστατικά απαιτούν συνδυασμένη θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων που κάποια είναι μόνο νοσοκομειακά είδη. Ειδική ομάδα της επιτροπής μας εξετάζει πιθανή χορήγηση ορού από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την νόσο», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...