Κοινωνία

Συνελήφθησαν τέσσερις Αφγανοί για τη δολοφονία συμπατριώτη τους στη Λέσβο

Τη δολοφονία ενός 28χρονου Αφγανού μετανάστη που διαπράχθηκε βραδινές ώρες προχθές στην περιοχή Πάμφιλα της Λέσβου εξιχνίασε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Λέσβου και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ διακριβώθηκε η εμπλοκή δύο ακόμη ομοεθνών τους στο περιστατικό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι έξι δράστες μπήκαν προχθές το βράδυ στον αύλειο χώρο οικίας, όπου διέμενε ο 28χρονος στην παραπάνω περιοχή, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα χρησιμοποιώντας μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ με τα ίδια μέσα τραυμάτισαν και δύο ακόμη αλλοδαπούς, συγγενείς του θύματος, που διέμεναν στο ίδιο σπίτι.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια, κατσαβίδι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί στην ίδια περιοχή και άλλη συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ