Κοινωνία

Συγκίνηση! 65χρονος ποδηλάτισε από την Λευκορωσία μέχρι το Άγιο Όρος!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο 65χρονος κάτοικος του Νοβοσιμπίρσκ Yury Kochurov ήταν ο πρώτος που έφτασε στο Άγιο Όρος με ποδήλατο από το Μινσκ!

Ο συνταξιούχος από την Λευκορωσία στο δρόμο που διέσχισε επισκεπτόταν διαρκώς ναούς και ιερά. Ο δρόμος για τον Άθω του πήρε δύο μήνες και έληξε στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Βέβαια η προετοιμασία για το ταξίδι πήρε έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Kochurov συζήτησε το μακρύ ταξίδι του με έμπειρους προσκυνητές του Αγίου Όρους.

Ξεκίνησε στις αρχές του Ιουλίου. Η μέση ημερήσια διαδρομή ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα με ταχύτητα 7-10 km / h σε άνοδο και 10-20 km / h σε επίπεδο δρόμο.

Στην Κρακοβία ο Kochurov σταμάτησε για λίγο για να επισκεφθεί το στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς και αγια να ανάψει ένα κερί για την ανάπαυση των ψυχών των χιλιάδων αθώων θυμάτων.
Στις 27η Ιουλίου έφτασε στη Σλοβακία, στη συνέχεια οδήγησε μέσα από την Ουγγαρία και τη Σερβία.

Σύμφωνα με τον Kochurov, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, περνούσε το βράδυ του, όπου έβρισκε, τόσο σε ξενοδοχείο όσο και στο δρόμο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις φιλοξενούμενος από ντόπιους.

Από τη Θεσσαλονίκη έφτασε στην Ιερισσό , όπου πέρασε τη νύχτα στην παραλία, στη συνέχεια, πήρε από την Ουρανούπολη πήρε το καραβάκι για να βρεθεί ανήμερα της μεγάλης εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο "περιβόλι της Παναγιάς"

ΓΟ Kochurov γεννήθηκε στα Ουράλια, και ζει στο Νοβοσιμπίρσκ. Πρώτη φορά πήρε ποδήλατο πριν από δέκα χρόνια, και από τότε συνεχώς ταξιδεύει. Όσο δούλευε ήταν δάσκαλος και μουσικός. Στα νιάτα του, συχνά ταξίδευε με μοτοσικλέτα....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ