Κοινωνία

Καύσωνας προ των πυλών - Άνοδος της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς

Υψηλές θερμοκρασίες στα όρια καύσωνα θα επικρατήσουν σήμερα και κυρίως αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Παράλληλα οι ενισχυμένοι νοτιάδες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από την Ελλάδα κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο με θερμοκρασίας 36 έως 38 βαθμούς κελσίου, σε περιοχές όπως Θεσσαλία, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Πρόκειται για θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης κυρίως από σήμερα μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία σήμερα θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών, ενώ νέα άνοδος αναμένεται και αύριο. Αλλαγή του σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Δευτέρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει : «Ασανσέρ πολλών θερμοκρασιακών επιπέδων της κλίμακας Κελσίου ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες! Λίβας στα ανατολικά ηπειρωτικά Παρασκευή και Σάββατο!

Εντυπωσιακότατο το θερμοκρασιακό σκαμπανέβασμα το επόμενο 7 ήμερο στην χώρα με τον υδράργυρο να ανεβαίνει μέχρι το Σάββατο έως και 10 βαθμούς πάνω και από τη Δευτέρα να ξαναπέφτει έως και 10 βαθμούς κάτω και τοπικά ίσως και περισσότερο σε σύγκριση με την σημερινή ημέρα και το ερχόμενο Σάββατο αντίστοιχα με πιθανότητα μάλιστα και αξιόλογων κατά τόπους βροχοπτώσεων κυρίως από την Τρίτη. Δυνατός δυστυχώς όμως δείχνει ο λίβας την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θέτοντας σε σκληρή δοκιμασία ειδικά αυτή την περίοδο αρκετές καλλιέργειες και κυρίως τα σιτηρά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσικό πλέον το Νόβγκοροντσκοε στην Α. Ουκρανία-Θα μπουν στο Κίεβο οι Ρώσοι ενώ οι Ουκρανοί θα είναι ακόμη στο Κούρσκ (Βίντεο)

Η Μόσχα χτυπά το Κίεβο και την Δύση αντιστρέφοντας το “ σχέδιο Κούρσκ” με προέλαση στην Ουκρανία για να αναγκάσει σε...