Κοινωνία

Οδύνη στη Βέροια για τον θάνατο 19χρονου: Έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωνε τον δήμο ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα στη Βέροια η κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία φαίνεται ότι με έγγραφο της, από της 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει τον δήμο Κασσάνδρας, ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει το έγγραφο ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Την ίδια ώρα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα τους για τη συλλογή στοιχείων.

Προσωρινά ελεύθεροι αλλά αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Υπνεθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τον 21χρονο χειριστή του παιχνιδιού και για τον 58χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθεί η ποινική δίωξη.

O θάνατος του 19χρονου από τη Βέροια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ήταν ακαριαίος.

Θα πάμε μέχρι τέλους, λέει η οικογένεια του 19χρονου

Στο μεταξύ η οικογένεια του 19χρονου δήλωσε, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στη μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Νικολάος Πετρίδης.

«Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ΄ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο - προ βεβαίως του περιστατικού - όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ΄ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρές ευθύνες οι οποίες αναβαθμίζουν τις κατηγορίες σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσικό πλέον το Νόβγκοροντσκοε στην Α. Ουκρανία-Θα μπουν στο Κίεβο οι Ρώσοι ενώ οι Ουκρανοί θα είναι ακόμη στο Κούρσκ (Βίντεο)

Η Μόσχα χτυπά το Κίεβο και την Δύση αντιστρέφοντας το “ σχέδιο Κούρσκ” με προέλαση στην Ουκρανία για να αναγκάσει σε...