Κοινωνία

Ινδία: Συλλαμβάνουν όσους κάθονται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Από το σινεμά, κατέληξαν στα κρατητήρια και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για ανυπακοή.
Ο λόγος για 12 Ινδούς, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε σινεμά στην πόλη Τριβάρντουμ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν σηκώθηκαν όρθιοι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας.

Οι σινεφίλ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μη συμμόρφωση στις εντολές δημόσιου λειτουργού, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο «παρεμπόδιση και ενόχληση σε άλλους ανθρώπους».
Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, οκτώ Ινδοί συνελήφθησαν σε σινεμά στην Τσενάι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Νωρίτερα, όπως αναφέρει η αστυνομία, είχαν πέσει θύματα επίθεσης και κακοποίησης.

Τα περιστατικά αυτά καταγράφονται ένα μήνα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία πριν από κάθε ταινία θα πρέπει να ακούγεται ο εθνικός ύμνος και το κοινό να παραμένει όρθιο, έως ότου τελειώσει. Και όπως φαίνεται, οι αρχές ακολουθούν το νόμο κατά γράμμα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Indian Express», ένας από τους συλληφθέντες ανέφερε ότι «θεώρησα ότι μπορεί να χάναμε τις θέσεις μας εάν σηκωνόμασταν».

Ο αμφιλεγόμενος νόμος τίθεται σε εφαρμογή σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση απαιτεί από τους Ινδούς να επιδεικνύουν τον πατριωτισμό τους.
Τον Οκτώβριο, ένας ανάπηρος άνδρας, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί με τα χέρια από το αναπηρικό αμαξίδιο στο κάθισμα του κινηματογράφου, έπεσε θύμα επίθεσης από άλλους παριστάμενους, γιατί... δεν σηκώθηκε όρθιος κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου.
πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...