Κοινωνία

Αλβανοί με Drone προσπάθησαν να περάσουν λαθραία ναρκωτικά στη φυλακή της Λάρισας-Άλλαξε ο τρόπος δράσης των παράνομων

Η χρήση αυτών των περίεργων για τους  παλαιότερους και γηραιότερους Έλληνες, εναέριων οχημάτων με την ονομασία  Drone , αποτελούν ένα τομέα που από την μία θα βοηθήσει την καθημερινή ζωή μας , από την άλλη όμως θα την κάνει δύσκολη για τις διωκτικές αρχές.

Χθες τρείς Αλβανοί υπήκοοι που ζουν στην χώρα μας χρησιμοποιώντας  αυτό το εναέριο όχημα προσπάθησαν να περάσουν  λαθραία ναρκωτικά και κινητά σε  φυλακή στην Λάρισα, αλλά ευτυχώς συνελήφθησαν τόσο οι «μέσα» όσο και οι «έξω» από την ελληνική αστυνομία, αναφέρει ο ελληνικός τύπος.

Η αστυνομία κατάφερε να ματαιώσει το ιδιοφυές σχέδιο για να παραδοθούν λαθραία  ναρκωτικά και  κινητά τηλέφωνα στο σωφρονιστικό κατάστημα  Λάρισας με την χρήση drone.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία κατέσχεσε 211 γραμμάρια ηρωίνης, 418 γραμμάρια κάνναβης, 16 κινητά τηλέφωνα, 28 κάρτες SIM, € 240 και ένα μαχαίρι με υπολείμματα ηρωίνης.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, τρεις Αλβανοί κρατούμενοι ηλικίας 36, 33 και 26 ετών που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και ανθρωποκτονία,   αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την απόπειρα αυτή.

Έξω από τη φυλακή η αστυνομία συνέλαβε  ένα 19χρονο  Έλληνα και έναν 24χρονιο Αλβανό , οι οποίοι φέρεται  να είχαν  αγοράσει το drone από ένα κατάστημα στη Σαλαμίνα.

Ο  24χρονος συνελήφθη και είναι τρόφιμος των φυλακών που ήταν σε άδεια. Ο Έλληνας συνελήφθη  αργότερα κοντά στο σταθμό λεωφορείων της Λάρισας για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Η παρουσία αυτού του νέου εναέριου μέσου έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης πολλών πολιτών . Συχνά το βλέπουμε ακόμη και σε γάμους για την λήψη φωτογραφιών και την παρουσίαση εκδήλωσης με πυροτεχνήματα , αλλά τώρα η χρήση του ήταν παράνομη πέρα  ως πέρα.

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το κενό νόμου που υπάρχει στην χώρα μας,  σε ένα τομέα που αναπτύσσετε αλματωδώς και η κυβέρνηση οφείλει  να βάλει τάξη το ταχύτερο δυνατό.

https://youtu.be/X27-2WDIZR0?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ