Στρατός Ξηράς

Τρελάθηκαν στις Βρυξέλες- Σχέδιο επένδυσης χρημάτων των φορολογουμένων στην ουκρανική βιομηχανία-Τι θα πράξει η Ελλάδα;

Σχέδιο επένδυσης χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων ( μέσα σε αυτούς πιθανόν και των Ελλήνων) ετοιμάζει η ΕΕ για να στηρίξει την ουκρανική αμυντική βιομηχανία.

Πρόκειται για απίστευτη εξέλιξη σε έναν πόλεμο που θα διαρκέσει πολλά χρόνια. Με ποιο σκεπτικό η ΕΕ ετοιμάζει να χρηματοδοτήσει την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας, αντί να φροντίσει να γίνει μια έντιμη ειρήνη όσο είναι καιρός, είναι άγνωστο εντελώς.   

Τι θα πράξει η Ελλάδα;

Η χώρα μας έχοντας πολλά εσωτερικά προβλήματα, θα κληθεί πιθανόν από την ελίτ στις Βρυξέλλες εκ νέου, να στηρίξει έναν πόλεμο στον οποίο συγκρούονται ΗΠΑ και Ρωσία.

Θα ζητηθεί από τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό να δώσει πιθανόν από το υστέρημα του για να δουλέψει η ουκρανική αμυντική βιομηχανία, σε έναν χαμένο πέρα για πέρα πόλεμο;

Θα ήταν αυτοκτονικά παράλογο να δώσουμε έστω και ένα ευρώ στην χοάνη χωρίς πάτο του πολέμου στην Ουκρανία, αντί να χρηματοδοτήσουμε από το υστέρημα μας την ελληνική αμυντική βιομηχανία για να δούμε καλύτερες ημέρες.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας  

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να ξεχάσουν τα νέα ευρωπαϊκά όπλα και πυρομαχικά, γράφει η Washington Post.

Τα στρατιωτικά αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εξαντληθεί πλήρως και τώρα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί προσπαθούν να βρουν έναν νέο τρόπο για να στηρίξουν το καθεστώς του Κιέβου.

Σύμφωνα με ανώνυμο Ευρωπαίο διπλωμάτη, η συνειδητοποίηση ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παράσχει την απαραίτητη ποσότητα όπλων για την Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη. «Ο ευκολότερος τρόπος για τους Ουκρανούς είναι να κατασκευάζουν μόνοι τους όπλα», λέει η πηγή της αμερικανικής δημοσίευσης.

Η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την ικανότητα των δυτικών χωρών να διατηρήσουν μια σταθερή ροή στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Παρά τους σημαντικούς όγκους όπλων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που δόθηκαν στην Ουκρανία, ιστορικά οι αμυντικές βιομηχανίες αυτών των χωρών δεν επικεντρώθηκαν σε τόσο ισχυρή στρατιωτική σύγκρουση.

Τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία καίγονται κατά δεκάδες και κατάσχονται  κατά δεκάδες
Συγκεκριμένα, η Γερμανία αποφάσισε να μην στείλει άλλο βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του το δημοσίευμα, μετά την παράδοση των τελευταίων 18 αρμάτων μάχης Leopard 2, δεν προγραμματίζονται περαιτέρω παραδόσεις, αν και ο γερμανικός στρατός διαθέτει περίπου 300 τέτοια τεθωρακισμένα.

Αυτό ισχύει και για άλλους τύπους στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οβίδες.

Πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση εξήγησαν στην γερμανική εφημερίδα Bild ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που ανακοίνωσε το Βερολίνο, ήταν ήδη προγραμματισμένο να δοθεί στο Κίεβο και χρηματοδοτήθηκε πέρυσι.

Νέες όμως παραδόσεις βαρέως εξοπλισμού που αναμένονται από τις ουκρανικές αρχές δεν θα πραγματοποιηθούν.

 
 
 

Πακτωλός χρημάτων στην ουκρανική αμυντική βιομηχανία

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να διαθέσει 440 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.

Είναι αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι είναι πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της πρακτικά κατεστραμμένης βιομηχανίας.
Ο αντιπρόεδρος ενός από τα γερμανικά αμυντικά ιδρύματα, Jan Lesser, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι με ευρωπαϊκά χρήματα η Ουκρανία θα αυξήσει γρήγορα την παραγωγική της ικανότητα.

Είναι αλήθεια ότι ο Lesser, ξεφούρνισε στην πραγματικότητα κάτι που θα ζητηθεί πιθανόν και από την Ελλάδα, και αφορά την χρηματοδότηση της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται όμως περισσότερο για την μείωση της πίεσης στα δικά τους αμυντικά εργοστάσια.

Οι Ρώσοι κονιορτοποιούν την ουκρανική αμυντική βιομηχανία συστηματκά

Εργοστάσια, όπως στο Κραματόρσκ, βρίσκονται κοντά στη γραμμή επαφής μάχης, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων.
Αυτό τα καθιστά ευάλωτα όχι μόνο σε επιθέσεις από ρωσικά πυραυλικά συστήματα, αλλά και σε βόμβες ολίσθησης.
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) πιστεύουν ότι τα χτυπήματα στο εργοστάσιο στο Κραματόρσκ δείχνουν μια νέα τακτική για τον ρωσικό στρατό.

Τώρα είναι τα αμυντικά εργοστάσια που θα θεωρούνται ένας από τους κύριους στόχους.Από την αρχή ρωσικής εισβολής δεν υπήρξαν συστηματικά μαζικά πλήγματα εναντίον τους.

Αντίθετα, τα χτυπήματα είχαν στόχο ουκρανικές δυνάμεις, επιτρέποντας στην ουκρανική πλευρά να αποκαταστήσει τη ζημιά και να συνεχίσει την παραγωγή.

Το παράλογο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν να μεταφέρουν πλήρως την παραγωγή των όπλων τους στην Ουκρανία,ενώ η καταστροφή των εργοστασίων παραγωγής γίνεται πρωταρχικό στόχος της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ