Στρατός Ξηράς

Οι ελίτ σε ΕΕ και ΗΠΑ σπρώχνουν την δύση σε πόλεμο-Ζητούν πολεμικές προετοιμασίες διότι έρχεται άγριος πόλεμος με την Ρωσία

Στα ίσα χωρίς προτάσεις περιγραφικού τύπου, ο Επίτροπός Άμυνας της ΕΕ, έδωσε εντολή πολεμικών προετοιμασιών, διότι αυτού πρόκειται σε χώρες της Ένωσης και την Ελλάδα κατά της Ρωσίας.       

Ο Άντριους Κουμπίλιους, επίτροπος Άμυνας της ΕΕ θέλει να αναγκάσει τις χώρες να αποθηκεύουν το ελάχιστο επίπεδο πυρομαχικών και….άλλων προμηθειών, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί η μικρού μεγέθους βιομηχανία όπλων της ΕΕ για κανονικό πόλεμο, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο ίδιος, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του σύντομα, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για τη ρωσική επίθεση μέσα σε λίγα χρόνια.

Συνέκρινε το σχέδιό του με παρόμοιες ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο, βάσει των οποίων οι χώρες πρέπει να διατηρούν αποθέματα και να τα μοιράζονται με τους γείτονες που έχουν ανάγκη.

«Γιατί δεν έχουμε κάποιου είδους κριτήρια που ονομάζονται στρατιωτική ασφάλεια για να κρατάμε σε αποθήκευση τόση ποσότητα βλημάτων πυροβολικού και κάποια άλλα προϊόντα»...ας πούμε εκρηκτικά για ώρα ανάγκης;

Έτσι φέρνουμε προστιθέμενη αξία στην ασφάλεια των κρατών μελών, αλλά επιπλέον δημιουργούμε μόνιμη ζήτηση για παραγωγή, που είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για την αμυντική μας βιομηχανία. Δεν έχουμε σταθερές μακροπρόθεσμες παραγγελίες για παραγωγή», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Οι δημοκρατικοί Ευρωπαίοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι», είπε ο Κουμπίλιους, προσθέτοντας ότι η "Βρετανία θεωρείται «μέρος της Ευρώπης».

“Η ΕΕ έχει έτοιμο το σχέδιο να ενισχύσει την παραγωγή όπλων αφού η Ουκρανία έχει μεγάλες ανάγκες σε βλήματα πυροβολικού και πυραύλους στην προσπάθειά της να απωθήσει τις ρωσικές επιθέσεις.

Η Φινλανδία, ο γείτονας της Ρωσίας, είναι ένα από τα λίγα κράτη μέλη με μεγάλα αποθέματα όπλων, ενώ δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία, ανέφεραν ότι ο στρατός της θα ξεμείνει από πυρομαχικά μετά από δύο ημέρες μάχης”, αναφέρει ειδική έκθεση.

Ο Κουμπίλιους είπε ότι δεν ήθελε να αναλάβει τον ρόλο του ΝΑΤΟ

Αξιωματούχοι της συμμαχίας που κυριαρχείται από τις ΗΠΑ επέκριναν το εναλλακτικό σύνολο προτύπων εξοπλισμού και τις προσπάθειες προμηθειών της ΕΕ.

Τον Μάρτιο, η ΕΕ διέθεσε 500 εκατομμύρια ευρώ βάσει του νόμου για την υποστήριξη της παραγωγής πυρομαχικών (ASAP) για να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα σε 2 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού 155 χιλ ετησίως μέχρι το τέλος του 2025.

Ο Κουμπίλιους, πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας, είπε ότι  χρειάζονται περισσότερα.

«Αν έχω δίκιο, είμαστε ακόμα πίσω από τους Ρώσους»,ανέφερε ο ίδιος.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να δαπανήσει 500 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει το έλλειμμα στις αμυντικές δαπάνες από το τέλος του ψυχρού πολέμου και την δεκαετία του 1990 έως σήμερα.

Η ίδια έχει δώσει στον Κουμπίλιους 100 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της για να εκπονήσει μια Λευκή Βίβλο για την αμυντική στρατηγική της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Άμυνας της ΕΕ, θέλει τα κράτη μέλη της ΕΕ να δανειστούν τα χρήματα για την από κοινού ιδέα, στην οποία αντιτίθεται προς το παρόν προϋπολογισμό, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήθελε να συνεργαστεί πιο στενά με τους Ουκρανούς κατασκευαστές όπλων, καθώς τα drones και οι πύραυλοι είχαν μεταμορφώσει το σύγχρονο πεδίο μάχης.

«Έχουν εμπειρία από τον πραγματικό κόσμο», είπε ο Κουμπίλιους για τους Ουκρανούς και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, επικαλούμενος την εκτίμηση της Γερμανίας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είναι έτοιμη να επιτεθεί σε ένα μέλος της ΕΕ έως το 2029.

Προς το παρόν η Τσεχία  ηγείται μιας προσπάθειας αγοράς 300.000 βλημάτων πυροβολικού για την Ουκρανία στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ο Αξιωματούχος είπε ότι τα βιομηχανικά σχέδια της ΕΕ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει αποχωρήσει από το μπλοκ.

«Θεωρούμε τη Βρετανία ως μέρος της Ευρώπης», είπε. «Οι δημοκρατικοί Ευρωπαίοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι. Βλέπω τον κίνδυνο της αδυναμίας μας, ενώ ο Πούτιν θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να αναζητήσει κάποιες επιπλέον περιπέτειες.

Οι Κινέζοι παρακολουθούν [επίσης]. Οι Κινέζοι αν δεν δράσουμε άμεσα ίσως βγάλουν ένα απλό συμπέρασμα, ότι η  Δύση είναι αρκετά αδύναμη.

Παρά το γεγονός ότι η συνδυασμένη δυτική οικονομική δύναμη δαπανών είναι 25 φορές ισχυρότερη από τη Ρωσία, δεν είμαστε σε θέση να κερδίσουμε. Ποιος είναι ο λόγος; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης», τόνισε ο ίδιος.

Ο πόλεμος της ΕΕ-ΗΠΑ με την Ρωσία δεν είναι πλέον κάτι κρυφό ή μυστικό, αλλά αναφέρεται από πολλούς αξιωματούχους, στην δύση ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές.

Ο πόλεμος με αφορμή την Ουκρανία ανάμεσα σε αυτές τις δύο πλευρές, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, διαλύοντας παράλληλα την τάξη πραγμάτων που ζούμε σήμερα, και αυτό είναι το μόνο σίγουρο μαζί με τα χιλιάδες θύματα.   

θα έπρεπε στο θέμα Ρωσίας - Ουκρανίας, ως Ελλάδα και Κύπρο, να είχαμε ακολουθήσει μια πιο ισορροπημένη πολιτική.

Δεν είναι σώφρων να είμαστε απόλυτα εχθρικοί απέναντι στον οποιονδήποτε, εκτός από τους Τούρκους που οι προθέσεις τους απέναντι μας είναι γνωστές.

Στο τέλος της κρίσης, οποίος και να νικήσει στην Ουκρανία, ΗΠΑ ή Ρωσία, ο χαμένος θα εξακολουθεί να είναι μια υπερδύναμη. Κι ενώ ο νικητής μάλλον δεν θα θυμάται τη στάση του Ελληνισμού υπέρ του, ο ηττημένος σίγουρα δεν θα ξεχάσει την στάση μας εναντίον του. Θα μας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα με το που θα του δοθεί η ευκαιρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ