Μετά την γνωστή διαμάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βρετανού ομολόγου του Ρ. Σούνακ για μάρμαρα του Παρθενώνα, πήραν θάρρος οι Σκοπιανοί Κομιτατζήδες, και ονομάζουν την Ελλάδα ως χώρα κλέφτη, αφού όπως λένε “αλλάξαμε και μετονομάσαμε σλαβικά τοπωνύμια και ονόματα στην ελληνική επικράτεια, με νόμο του 1926”.
“Ειδικός νόμος εφαρμόστηκε στην επικράτεια της "Μακεδονίας του Αιγαίου", όπου κυριαρχούσε ο μακεδονικός πληθυσμός, αλλά και στην Πελοπόννησο, όπου ουσιαστικά έφτασαν οι Σλάβοι, άφησε ελάχιστα σλαβικά τοπωνύμια”, και αυτά τα αναφέρει για αρχή, όχι μια εθνικιστική σκοπιανή ιστοσελίδα αλλά η μεγάλη εφημερίδα novamakedonija.com.mk., και καλό είναι να τα γνωρίζει ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στην χώρα μας.
Δικαιοσύνη για την Ελλάδα, αλλά και δικαιοσύνη για τους "Μακεδόνες"
Η εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας ότι “η ελληνική πλευρά στη διπλωματική διαμάχη για τα μάρμαρα που κατασχέθηκαν από την Βρετανία το 1813, ζητά από τη δικαιοσύνη για δεκαετίες την επιστροφή τους, σε αυτό που θεωρεί ότι της ανήκει ως πολιτιστική κληρονομιά πάνω στην οποία ορίζει και στηρίζει την εθνική της ταυτότητα.
Φαίνεται όμως ότι μια τέτοια εμπειρία δεν δημιουργεί αρετή για την ελληνική πολιτική, να μην επιφέρει άλλες αδικίες που σχετίζονται με την οικειοποίηση και τη δήμευση ξένης πολιτιστικής κληρονομιάς και εθνικής ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της "Μακεδονίας και των Μακεδόνων".
Ο πρώην αντιπρόεδρος της πΓΔΜ για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Πρέσβης Ίβιτσα Μποτσέφσκι, υποστηρίζει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη προς τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά προτείνει ένα πιο κατάλληλο παράδειγμα πρέπει να είναι η "Μακεδονία":
"Συμφωνώ απόλυτα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Η αδικία που επιβλήθηκε από μια ισχυρή χώρα και η καταπάτηση της δικής του πολιτιστικής κληρονομιάς (αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας) την έβλαψε πολύ.
Ο Κυριάκος έχει δίκιο όταν λέει ότι η μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο είναι σαν να κόβεις το πρόσωπο της Μόνα Λίζα στα δύο.
Υπάρχει ένα ακόμη καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Η μεταφορά των μαρμάρων αυτών στο Βρετανικό Μουσείο είναι σαν να μετονομάζεις μια χώρα με τη βία σε «Βόρεια...», ενάντια στη θέληση του λαού της.
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα, στο όμορφο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως και το όνομά μας είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας!
Σιγά σιγά θα βρεθούμε στην διεθνή δικαιοσύνη με την Ελλάδα, για την ( ονομασία) Μακεδονία”, δήλωσε ο Ίβιτσα Μποτσέφσκι, παρουσιάζοντας την όλη υπόθεση στα κοινωνικά δίκτυα.
Η αδικία που έγινε στους " Μακεδόνες" είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έγινε στην Ελλάδα
Η αρχαιολόγος και πανεπιστημιακή καθηγήτρια αρχαίας ιστορίας Νάντε Πρόεβα πιστεύει ότι " η αδικία που γίνεται στη Μακεδονία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας, με τα λίγα κλεμμένα μάρμαρα από την Ακρόπολη.
Η καθηγήτρια δήλωσε ότι «οι Μακεδόνες έχουν απολέσει το έδαφός τους με όλα τα αρχαία αντικείμενα, τα οποία είναι σημαντικά για την εθνική μας ταυτότητα".
"Σε εμάς τους Μακεδόνες, μας έχουν κλέψει μια περιοχή από την Ελλάδα με όλα τα τεχνουργήματα, και όχι μόνο ένα μνημείο (όπως η Ακρόπολη), είναι σημαντικό για την εθνική μας ταυτότητα.
Ακόμη, το θέμα αφορά την εθνοτική τους αποκλειστικότητα, για να αποδείξουν τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας, οι Έλληνες κατέστρεψαν τα ίχνη της μετανάστευσης των Σλάβων στα Βαλκάνια, δηλ. στη Μακεδονία.
Σλαβική κεραμικό βρέθηκε σε ανασκαφές στην Πελοπόννησο και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από έναν συνάδελφο αρχαιολόγο από τη Γαλλία.
Σε περιόδους εντεινόμενης εθνικής αποκλειστικότητας, εικόνες κάηκαν και οι τοιχογραφίες με επιγραφές στη σλαβική γλώσσα καταστράφηκαν.
Αυτό γίνεται συστηματικά, για σχεδόν εκατό χρόνια, μετά την ψήφιση του νόμου για τη μετονομασία σλαβικών τοπωνυμίων και ονομάτων στην Ελλάδα το 1926. Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε στην επικράτεια της Μακεδονίας του Αιγαίου, όπου κυριαρχούσε ο μακεδονικός πληθυσμός, αλλά στην Πελοπόννησο, όπου ουσιαστικά έφτασαν οι Σλάβοι, έχουν απομείνει ακόμη σλαβικά τοπωνύμια”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ίδια.
Το έγκλημα των Πρεσπών θα μας ακολουθεί και θα προκαλεί για τα επόμενα 100 χρόνια:
Η 25η Ιανουαρίου 2019 θα μείνει στην Ιστορία ως αποφράδα ημέρα. Η Ελλάδα ακρωτηριάστηκε, πολιτισμικά.
Οι Σκοπιανοί παραβιάζουν συστηματικά την συμφωνία αυτή με ένα σωρό παραβιάσεις για τις οποίες δεν κουνήθηκε φύλλο από το 2019:
1. Χρήση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων.
2. Εθνική και Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη στα Σκόπια. Παντού χρήση μόνο των όρων «Μακεδονία» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
3. 303) Άγαλμα του Φιλίππου στη πόλη του Μοναστηρίου. Μετονομάστηκε σε άγαλμα του “Ιδρυτή της Ηράκλειας” (αρχαίο όνομα της πόλης) ωστόσο καμία αναφορά στην ελληνικότητα του ιδρυτή της και της πόλης της αρχαίας Ηράκλειας.
4. Η πρέσβειρα των Σκοπίων στην Αυστραλία απένειμε τα κύπελα στο τουρνουά ποδοσφαίρου MASO 2023 που διοργανώνουν σωματεία της Σκοπιανής διασποράς στη χώρα αυτή. Έγινε χρήση του Ήλιου της Βεργίνας παντού.
5. Ο πρόεδρος των Σκοπίων σε ομιλία του στις 6 Φεβρουαρίου 2023, αναφερόμενος στους καταστρεπτικούς σεισμούς στη Τουρκία αναφέρθηκε στη κυβέρνηση της χώρας του ως «Μακεδονική κυβέρνηση» αντί του προβλεπόμενου από τη Συμφωνία των Πρεσπών στο άρθρο 1, παρ. 3ζ, «Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας».
6. Στις 4-2-2023 σε εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά για την 150η επέτειο της γέννησης του Βούλγαρου Γκότσε Ντέλτσεφ, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων (Macedonian Academy of Sciences and Arts – MANU) Λιούπτσο Κότζαρεφ (Ljupcho Kocarev) δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μπροστά από τον Ήλιο της Βεργίνας και έναν τεράστιο χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας”.
7.Ημερίδα με θέμα «προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στη «Μακεδονία»».
Η Συνομοσπονδία ελεύθερων συνδικάτων «Μακεδονίας» (KCC) σε συνεργασία με το Κέντρο Αλληλεγγύης από τις ΗΠΑ και την «μακεδονική» Ένωση Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία.
8.«Μακεδονική» Ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων στην εργασία. Συνεργατικό Κέντρο στην «Μακεδονία». Φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και πολλά άλλα.
Οι ερασιτεχνισμοί και αποδοχή ανιστόρητων όρων στην συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά, είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας 1000 % τα επόμενα χρόνια.Ως ελληνικό κράτος οφείλουμε την δημιουργία μιας ειδικής υπηρεσίας εντοπισμού και καταγραφής της κλεμμένης κληρονομιάς μας σε όλο τον κόσμο.