«Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της 'Μακεδονίας', Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο της οικονομικής και πολιτικής ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, συναντήθηκε και μίλησε με τον φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος, τον ιδρυτή των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (OSF) και τον Πάτρικ Γκασμπάρντ,πρόεδρο των OSF», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Η ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογήθηκαν ως βασικά βήματα που παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια στη χώρα και την περιοχή, ανοίγοντας την πόρτα για νέες ξένες επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο φιλάνθρωπος (έτσι τον χαρακτηρίζει το δημοσίευμα) Τζορτζ Σόρος αντάλλαξαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας, κυρίως για την παροχή καλύτερων εγκαταστάσεων για τη φροντίδα κατά την προσχολική εκπαίδευση των Ρομά και την ένταξη τους σε διάφορους τομείς των κοινωνικών τάσεων στη ‘Μακεδονία’.
Στη συνομιλία τους υπογραμμίσθηκε η σημασία της εθνικής στρατηγικής για μια πολυπολιτισμική κοινωνία και την ανάγκη για εντατική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη δημιουργία και την εφαρμογή της στρατηγικής, προκειμένου να υποστηριχθεί η κοινωνική τάση της ενίσχυσης της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και κοινοτήτων στη Δημοκρατία της 'Μακεδονίας', όπως σημειώνουν πολλές ειδησεογραφικές πύλες των Σκοπίων.
ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ
Όπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το ίδρυμα Open Society του Τζόρτζ Σόρος από το 1992 ως το 2016 έχει δώσει στα Σκόπια 98,7 εκατομμύρια από χρήματα του Σόρος , όπως και άλλα 35 εκατομμύρια από χορηγίες.
Τα δήθεν «μακεδονικά» σωματεία επίσης έπαιρναν χρήματα από το ίδρυμα του Σόρος. Έδωσε όμως και 25 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στις κυβερνήσεις των Σκοπίων ως το 2016, 9 εκατομμύρια σε δημοσιογράφους και 1,9 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις!
Ο Σόρος ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» και το ίδρυμα του εξέδωσε το προπαγανδιστικό περιοδικό «Macedonian Times».
Οι Παμμακεδονικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι έδινε χρήματα στους σκοπιανούς και κάτω από το τραπέζι για να κάνουν προπαγάνδα διεθνώς. Οι καταγγελίες λένε ότι μέσω του ιδρύματος Open Society ο Σόρος χρηματοδοτεί την αυτοαποκαλούμενη «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» του Τζόρτζ Ατανασόφσκι και το «Διεθνές Συμβούλιο των “Μακεδόνων”» του Τοντόρ Πέτροφ. Τα κεφάλαια σύμφωνα με τις καταγγελίες φτάνουν έτσι και στα Σκόπια, σε εθνικιστές όπως το VMRO και σε οργανώσεις στην Ελλάδα, όπως το «Ουράνιο Τόξο».
Ο ρόλος του Σόρος
Είναι τοις πάσι γνωστό οτι, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και ξεπήδησαν από το πολύκροκο αυγό της τα διάφορα κρατίδια, μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια, ο πρώτος που έσπευσε αρωγός του Γκλιγκόροφ, ήταν ο δισεκατομμυριούχος από την Αμερική Τζώρτζ Σόρος (Σβάρτζ Γκιόργκι -Schwartz György -το κανονικό όνομα). Τότε που ο Ελληνισμός σύσσωμος αγωνιζόταν να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, αντίπαλός μας δεν ήταν ο Γκλιγκόροφ, αλλά ο Σόρος.
Τόσο στον Καναδά όσο και στην Νέα Υόρκη, στις μεγάλες εκείνες διαδηλώσεις, η πρόκληση από την άλλη πλευρά έφερε την υπογραφή Τζώρτζ Σόρος. Οπως έλεγαν τότε οι ομογενείς μας, άνθρωποί του ναύλωσαν αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από τις συγκεντρώσεις των Ελλήνων και έσερναν στην ουρά τους διαφημιστικά πανό με το προκλητικό σύνθημα των Σκοπιανών: «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες».
Από τότε που αναγνωρίστηκαν τα Σκόπια από τον ΟΗΕ -με πάντα σε εκκρεμότητα το θέμα της ονομασίας τους- ο Τζώρτζ Σόρος ήταν ο καλός θείος από την Αμερική που απλόχερα έδινε ηθική και υλική βοήθεια στους «γιαλαντζί Μακεδόνες» όπως ευστόχως τους είχε χαρακτηρίσει ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας. Στην αρχή τους έδωσε βοήθεια 25 εκ. δολαρίων και κατόπιν αλλα τόσα σε δάνειο. Την χειρονομία αυτή την εκτίμησαν δεόντως και οι Σλαβομακεδόνες της διασποράς, και κυρίως στον Καναδά και τις ΗΠΑ.
Ο Σόρος που έχει Ίδρυμα στο όνομα του στην Αμερική, ίδρυσε παράρτημα του και στα Σκόπια -όμοιο με εκείνο της Ουγγαρίας- το οποίο εμφανίζεται ως Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο και με δραστηριότητες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων κ.λ.π. Αυτό, λοιπόν, το Ίδρυμα συνεργάζεται αλλά και χρηματοδοτεί διάφορες οργανώσεις που δρουν μέσα στην Ελλάδα σε βάρος της Ελλάδος, ψάχνοντας και κατασκευάζοντας δήθεν μειονότητες που καταπιέζονται.
Η δραστηριότητα του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» στον ελληνικό χώρο είναι γνωστή. Η Οργάνωση αυτή έσπευδε και σπεύδει σε κάθε περίπτωση στην Φλώρινα σε εκδηλώσεις της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» Σκοπιανών συμφερόντων και προπαγάνδας στις οποίες παίρνουν μέρος σκοπιανές οργανώσεις και η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης». Εκεί αναπτύσσουν τις αλυτρωτικές βλέψεις τους με την ανθελληνική τους προπαγάνδα περί «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Παρά το γεγονός οτι η «Ενδιάμεση Συμφωνία» που υπέγραψε η Ελληνική και η Σκοπιανή κυβέρνηση στις 13-9-1995 στην Νέα Υόρκη και σε ένα από τα 23 άρθρα της, το άρθρο 7 αναφέρεται ρητώς οτι «κάθε μέρος θα λάβει σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες που θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος, ή εχθρότητα αμοιβαίως», η Σκοπιανή κυβέρνηση τον τομέα αυτό τον… ανέθεσε να τον διαχειριστεί -κατά παράβαση της συμφωνίας- το Ίδρυμα Σόρος. Πέραν των διαφόρων προπαγανδιστικών φυλλαδίων στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, στα Σκόπια εκδίδεται από το Ίδρυμα Σόρος το αγγλόφωνο περιοδικό «Macodonian Times». Ένα καθαρά προπαγανδιστικό και ανθελληνικό μηνιαίο περιοδικό.
Πέραν των ανθελληνικού περιεχομένου άρθρων του, το περιοδικό εμφανίζει τον γνωστό χάρτη των Σκοπιανών με τα… αλύτρωτα εδάφη που φτάνουν ως τον Όλυμπο και τα οποία -άκουσον, άκουσον- «κατακρατούν οι Έλληνες και καταπιέζουν τους Μακεδόνες κατοίκους»!
Αλλά και μέσα από τα άρθρα του περιοδικού το σκοπιανό κράτος ψάχνει στα θολά γεγονότα της περιόδου της Τουρκοκρατίας και των δύο παγκοσμίων πολέμων να δημιουργήσει ιστορία του «μακεδονικού κράτους», επαναστάσεις και αγώνες. Και σημειώνει οτι κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα από αίμα και διαπραγματεύσεις και σε μια στιγμή ευρωπαϊκής φιλανθρωπίας, οι Έλληνες άρπαξαν περισσότερο από τη μισή έκταση της μακεδονικής γής των προγόνων τους, οδηγώντας μακριά εκατοντάδες χιλιάδες Μακεδόνες!