Με τίποτα δεν μπορεί πλέον να αγνοήσουν οι επικεφαλής της τουρκικής πολεμικής μηχανής την απόκτηση δύο ακόμη γαλλικών μαχητικών Rafale, που ήρθαν στην χώρα μας, και εντάχθηκαν στην 332 Mοίρα της 114 ΠΜ στην Τανάγρα.
Τα μαχητικά αυτά θα συμμετάσχουν στην αεροπορική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2023 στην οποία συμμετέχουν πλέον οι ελίτ πιλότοι, από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία κά.
Η ελληνική δύναμη εναέριας κρούσης οπουδήποτε στην τουρκική ενδοχώρα
Τα γαλλικά μαχητικά είναι πολλαπλών ρόλων και μπορούν να εκτελέσουν ένα σωρό αποστολές, εφοδιαζόμενα με πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας.
Αν συνυπολογίσουμε και την δυνατότητα εξοπλισμού τους με πυραύλους Κρουζ SCALP EG, τότε πολλές κρίσιμες υποδομές της τουρκικής ενδοχώρας ( ακόμη και φράγματα) είναι μέσα στο βεληνεκές τους.
Υπενθυμίζουμε ότι μαχητικά Rafale ( πιθανόν των ΗΑΕ) ήταν αυτά που ήρθαν νύκτα στην λιβυκή βάση Αλ Βατίγια ( μόλις την είχαν καταλάβει οι Τούρκοι), εξουδετερώνοντας τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα, προκαλώντας οργή και πανικό στους Τούρκους.
Η Τουρκία, εδώ και μεγάλο διάστημα κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους, τους οποίους προορίζει για τοποθέτηση επί κινητών βάσεων στην στεριά, αλλά και πάνω στα πολεμικά της πλοία.
Μιλάμε για πυραύλους βαλλιστικούς πυραύλους τύπου UAV-230-TAYFUN-ATMACA-SIPER, τους οποίους οι γείτονες θέλουν να τοποθετήσουν παντού, σε ότι πετάει, κολυμπάει και κινείται στην ξηρά.
Η Τουρκία διαθέτει στο οπλοστάσιό της τα εξής πυραυλικά συστήματα:
1.Kasırga, με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων
2.Yıldırım, με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και ακρίβεια 150 μέτρων
3.Bora, με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και ακρίβεια 50 μέτρων (ουσιαστικά είναι ο Yıldırım με μεγαλύτερο βεληνεκές)
4. Tayfun με εμβέλεια 561 χιλιομέτρων μέχρι στιγμής, με προπτική σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ερντογάν να φθάσει τα 1000 χιλιόμετρα.
5. siper με εμβέλεια 150 χλμ,
6. UAV-230 με εμβέλεια 150 χλμ.
Αν προβούμε σε εγκατάστασή των παραπάνω πυραυλικών συστημάτων σε υποθετικές θέσεις σε μικρή απόσταση από τα μικρασιαστικά παράλια πάνω σε έναν χάρη, με βάση τα βεληνεκή τους, προκύπτει ότι όλα τα νησιά μας ανατολικότερα του 25ου μεσημβρινού, στον οποίο η Τουρκία επιθυμεί να διχοτομήσει το Αιγαίο, βάλλονται από τα παραπάνω συστήματα.
Τα ελληνικά μαχητικά Rafale τώρα, θα αναλάβουν μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή, που αφορά το “κυνήγι” των τουρκικών εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων στα μικρασιατικά παράλια.
Η Άγκυρα σε οποιαδήποτε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης, σκοπεύει να κάνει ευρεία χρήση βαλλιστικών πυραύλων κατά των νησιών μας αλλά και της ενδοχώρας, σε στόχους κρίσιμης σημασίας.
Μιλάμε για πολιτικά και στρατιωτικά αεροδρόμια, διυλιστήρια, και άλλες εγκαταστάσεις.
Ο φύλακας και ο τιμωρός των τουρκικών εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων, θα είναι μια ειδική ελληνική δύναμη κρούσης, με καταδρομείς που θα έχουν αποστολή αναγνώρισης και εντοπισμού στόχου (JTAC), υποβρυχίων και ειδικών δυνάμεων, σε συνεργασία με τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά.