Δοκιμές για το Empusa EMP-X6 UAV στα πλαίσια του προγράμματος AETHER , της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στόχος των δοκιμών είναι η βελτιστοποίηση πτητικών χαρακτηριστικών του UAV σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία.
Πρόκειται για μοντέλα πολυκοπτέρων της σειράς EMPUSA το EMP-X4 και το EMP-X6 τετρακόπτερο και εξακόπτερο αντίστοιχα, 6 και 10 κιλών αντίστοιχα.
Πρόκειται για συστήματα που μπορούν να μεταφέρουν με ικανό ισχυρό ωφέλιμο φορτίο, ακόμα και όπλα, ενώ είναι ιδανικά για εναέρια επιτήρηση.
Το EMP-X6 είναι εξακόπτερο διευρυμένων διαστάσεων με διαθέσιμο χώρο για ενσωμάτωση ικανού εξοπλισμού, ενώ είναι ικανό για ειδικές στρατιωτικές αποστολές.
Έρχεται σύντομα και το μη επανδρωμένο όχημα ΑΡΙΣ σύντομα από την ίδια εταιρεία
Εδώ και μήνες ετοιμάζεται και ο “φτερωτό αδελφός” της “Σάρισας”, που έχει το όνομα του “Άρη”, παίρνοντας το όνομά του από τον αρχαίο Έλληνα Θεό του πολέμου.
Το Ares μπορεί να διαμορφωθεί σε επίπεδο Quad ή Octo-Quad χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους κινητήρων που οδηγούν σε διαφορετικές εξόδους ισχύος.
Η ουσία είναι ότι θα είναι και αυτό εξοπλισμένο με ρουκέτες 2.75, ενώ ταιριάζει μια ολόκληρη γκάμα όπλων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας SAS Technology, τον μήνα που διανύουμε ετοιμάζονται βολές με τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της εταιρείας αντιαρματικών πυραύλων .
Τα μίνι drones αντιπροσωπεύουν έναν νέο τύπο απειλής, που απαιτεί νέες λύσεις. Πέρα από οποιαδήποτε συμβατικά οπλικά συστήματα.
Σε πρόσφατα περιστατικά, μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη υποχρέωσαν σε διακοπή εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, ενώ πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί να πετούν πάνω από προστατευμένες τοποθεσίες.
Η Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα ΑΕ (SAS Τechnology, www.sas-tech.gr) είναι μια Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας. Ιδρύθηκε το 2020 σαν συνέχεια μιας προσπάθειας εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των μη επανδρωμένων συστημάτων που ξεκίνησε το 2015.
Η εταιρεία ειδικεύεται στην σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένων συστημάτων όλων των τύπων. Οι τεχνικές εγκαταστάσεις της SAS Τechnology βρίσκονται στην Λεωφόρο Λαυρίου 196 στα Γλυκά Νερά και περιλαμβάνουν εργαστήρια ανάπτυξης σχεδίασης, γραμμή παραγωγής, χώρους έκθεσης προϊόντων και χώρους εκπαίδευσης.
Ελληνική αμυντική βιομηχανία κατασκευής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων
Εδώ και ένα χρόνο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται μια νέα κατηγορία ελληνικών UAV, η οποία περιλαμβάνει από τα μικρά drones που θα χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητά μας και φτάνει σε UAV που θα πετάνε για ημέρες ολόκληρες σε διάφορες αποστολές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα ελληνικά μη επανδρωμένα τέτοια αεροσκάφη, σχεδιάζονται για να πετούν σε συνδυασμό με επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που θα τα καθοδηγεί, και θα τους δίνει τους στόχους.
Σε αυτήν την φάση που είμαστε οφείλουμε να καλύψουμε το μίνιμουμ των στρατιωτικών απαιτήσεων μας, εντάσσοντας στο ελληνικό οπλοστάσιο drones όχι μόνο για παρατήρηση, αλλά και για καθαρά πολεμικές αποστολές, επιπέδου ομάδας ή Διμοιρίας.
Για πιο μεγάλα ύψη και πιο σύνθετες πολεμικές αποστολές, το υπαρκτό χάσμα με την τουρκική αμυντική βιομηχανία θα πρέπει να καλυφθεί με την αγορά UCAV εξοπλισμένα με πυραύλους, είτε από τις ΗΠΑ, είτε από το Ισραήλ, κάτι που ήδη υλοποιείται με τα εξοπλισμένα HERON .