Οπλικά συστήματα

Νέος ''πονοκέφαλος'' στο Αιγαίο-Η Τουρκία θα παραλάβει τα πρώτα νέα drones Bayraktar Akıncı-Ελληνική εγρήγορση με νέα προγράμματα

Ο τουρκικός στρατός θα παραλάβει τα πρώτα του πλήρως επιχειρησιακά drones Bayraktar Akıncı την Κυριακή, κάτι που σημαίνει νέο κίνδυνο για την χώρα μας στο Αιγαίο από τον υπερφίαλο Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Akıncı, που κατασκευάζεται από την εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar, η οποία ανήκει στον γαμπρό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Selçuk Bayraktar.

Ο Ερντογάν πιθανότατα θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Κυριακής, όπου θα εκφωνήσει ομιλία με την οποία πιθανόν θα απειλεί εκ νέου τον ελληνισμό γενικότερα.

Το Akıncı, το οποίο στα τουρκικά σημαίνει «επιδρομέας», είναι ένα προηγμένο μη επανδρωμένα εναέριο όχημα, το οποίο μπορεί να πετάξει ψηλότερα και να παραμείνει στον αέρα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τουρκικό drone, καθώς και να μεταφέρει περισσότερους πυραύλους.

Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2, τα οποία διαφημίστηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ (κατά του ΡΚΚ), στη Συρία (εναντίον των συριακών χερσαίων δυνάμεων στο Ιντλίμπ) και στη Λιβύη (εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ), τα Akıncı, θα είναι το νέο “μακρύ χέρι” του τουρκικού καθεστώτος.

Αυτά τα πολυάριθμα αναπτυσσόμενα και κατασκευαζόμενα UAVs καταδεικνύουν σαφέστατα ότι οι δυνατότητες της Τουρκίας σε αυτόν τον τομέα αυξάνονται ραγδαία σε όλο και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες οι οποίες θέτουν μια ολοένα μεγαλύτερη απειλή για τους διάφορους αντιπάλους της.

Απαιτείται ελληνική απάντηση με μεγάλη ταχύτητα από εδώ και μπρος

Η χώρα μας οφείλει να αναπτύξει σε συνεργασία με την πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία, όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη απάντηση στην προηγμένη ανάπτυξη των drones της Τουρκίας και μάλιστα το δυνατόν ταχύτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα μια προηγμένη ικανότητα αντι-drone» από το εξωτερικό ( ΗΠΑ-Ισραήλ).

Επίσης έχουμε την υπογραφή, σε εκδήλωση στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα,  μνημονίου  συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η διοίκηση της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων.
Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία "Αρχύτας" – από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, πολιτικό, στρατηγό, μαθηματικό και μηχανικό που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν έτοιμες Τέσσερις προτάσεις του ιδιωτικού τομέα, για ελληνικά επιθετικά drone, τα οποία είναι στα σκαριά, ενώ ενθαρρυντικά είναι όπως ειδικά πρόσφατα στην DEFEA-2021.

Εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα δούμε επιτέλους, ελληνικά μη επανδρωμένα εναέρια επιθετικά συστήματα, τα οποία πιθανόν να αιφνιδιάσουν εχθρούς και φίλους, αφού είναι γνωστό το ελληνικό μυαλό και το πως αυτό “δουλεύει” υπό πίεση.   

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ