Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Νέα επαναστατικά κράνη με σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας για τον στρατό των ΗΠΑ

Ο αμερικανικός στρατός ανέθεσε πρόσφατα ένα τεράστιο συμβόλαιο, το οποίο τελικά θα μπορούσε να φέρει ένα ποσό περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, στη Microsoft για την παραγωγή νέων συστημάτων επαυξημένης πραγματικότητας. 

Αυτά τα συστήματα με κράνος, διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες σύντηξης αισθητήρα, παρόμοιες με αυτές που βρέθηκαν στις τελευταίες γενιές νυχτερινής όρασης και άλλα οπτικά που βελτιώνουν την εικόνα . Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων που προέρχονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών εκτός του σκάφους, παρέχοντας βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης και άλλα πιθανά οφέλη που αλλάζουν τα δεδομένα για τα στρατεύματα στο πεδίο.

Ο Στρατός ανακοίνωσε τη συμφωνία για παραγωγή αυτού που αποκαλεί Ολοκληρωμένο Σύστημα Οπτικής Αυξήσεως (IVAS) στις 31 Μαρτίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι σαφές πόσες μονάδες IVAS μπορεί τελικά να αγοράσει ο Στρατός, αλλά έχει μιλήσει για αγορές έως και 40.000 από αυτά τα συστήματα στο παρελθόν. Η χρήση τους όμως από το αμερικανικό ναυτικό σώμα και των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, θα μπορούσαν επίσης να ανατρέψουν αυτές τις εντολές στο μέλλον.

Οι αρχικές παραλλαγές πρωτοτύπου IVAS, επίσης γνωστές ως Capability Set 1 και 2, ή CS1 και CS2, ήταν ουσιαστικά HoloLenses με κάποιες τροποποιήσεις για να καλύψουν τις απαιτήσεις του στρατού. Αυτά τα συστήματα αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν αρκετά ανθεκτικά για στρατιωτική χρήση, ιδίως επειδή δεν μπορούσαν να εργαστούν στη βροχή . Από το 2019, η τρέχουσα έκδοση, γνωστή ως Capability Set 3 (CS3), είναι πολύ πιο ανθεκτική και μόλις πρόσφατα υποβλήθηκε σε δοκιμές κρύου καιρού στην Αλάσκα.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο στόχος της IVAS είναι να παρέχει σε μεμονωμένους στρατιώτες πληθώρα δυνατοτήτων και σημαντικών δεδομένων με παρόμοιο τρόπο, σε ευρείες πινελιές, σε αυτό που θα περίμενε κανείς να δει από τα είδη των οθονών που έχουν τοποθετηθεί στο κράνος που χρησιμοποιούν οι πιλότοι του μαχητικά αεροσκάφη. 

Η προβολή όλων αυτών των πληροφοριών σε ένα προστατευτικό κάλυμμα με κράνος μοιάζει πολύ με την έννοια του προηγμένου κράνους που χρησιμοποιείται από πιλότους που φέρουν παραλλαγές του F-35 Joint Strike Fighter.

Διάφοροι κλάδοι του στρατού των ΗΠΑ, καθώς και άλλοι στρατιωτικοί σε όλο τον κόσμο και ιδιωτικές εταιρείες, έχουν ήδη διερευνήσει πώς να εφαρμόσουν παρόμοια τεχνολογία σε άλλα αεροσκάφη, καθώς και σε επίγεια οχήματα και ακόμη και σε πλοία.

Η μεγάλη πρόσθετη ικανότητα που φέρνει το IVAS στο τραπέζι είναι η λειτουργικότητα της επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προβάλλονται πρόσθετα δεδομένα στο κάλυμμα, όπως πληροφορίες χάρτη και σημεία πιθανών εχθρικών δυνάμεων ή αθώων παρευρισκομένων και άλλα.

 

 Ο Dan Robinson του Red 6 εξήγησε αυτήν την πιθανή χρήση της κατανεμημένης επαυξημένης πραγματικότητας για να βοηθήσει στην εκπαίδευση, καθώς και σε επιχειρησιακά πλαίσια, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης πέρυσι, λέγοντας:

«Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα: εάν υπάρχει ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων που καλείτε σε επίθεση εναντίον, ας πούμε, ενός τανκ, ή μια αγροικίας, ή κάτι τέτοιο, και είναι ένα σενάριο εκπαίδευσης, λοιπόν,  αν ο άντρας που βρίσκεται στο έδαφος είναι στο σύστημα AR και μιλώντας με το άτομο που πετά το μαχητικό  και  πρόκειται να ρίξει μια έξυπνη βόμβα  στον στόχο  ή κάτι τέτοιο δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαν να δουν την ίδια κοινή εικόνα στον αυξημένο κόσμο; έτσι  λύνουμε, ίσως την πιο περίπλοκη πρόκληση από όλα, επειδή τα αεροπλάνα πετούν σε πολλές εκατοντάδες μίλια μακριά».

Για το άτομο στο πιλοτήριο που πρόκειται να πατήσει αυτό το κουμπί, αυτό είναι ένα τεράστιο άγχος, ειδικά αν βρίσκονται σε ένα είδος σεναρίου κοντά σε κίνδυνο, ακριβώς όπου υπάρχουν στρατεύματα σε επαφή. Θέλει να βεβαιωθεί ότι έχει το σωστό στόχο και έτσι θα αρθεί η ασάφεια, θα μειώσει μαζικά την αλυσίδα δολοφονιών και θα σώσει απολύτως ζωές, και υπάρχουν πολλές εφαρμογές που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και να συζητήσουμε, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν τεράστιες λειτουργικές πτυχές και για αυτήν την τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι άμεσα σαφές πότε ο Στρατός, καθώς και το Σώμα των ΗΠΑ και τα στοιχεία της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, αναμένουν να φτάσουν σε μια αρχική επιχειρησιακή ικανότητα με το σύστημα IVAS. Η υπηρεσία λέει ότι πρέπει να γίνουν ακόμη περαιτέρω δοκιμές και αξιολόγηση ακόμη και μετά την υπογραφή αυτού του νέου συμβολαίου. Οι μελλοντικοί προϋπολογισμοί θα μπορούσαν επίσης να έχουν αντίκτυπο στο έργο. Το Κογκρέσο έκοψε κυρίως 230 εκατομμύρια δολάρια από την έρευνα και την ανάπτυξη της IVAS στον Εθνικό Νόμο για την Εξουσιοδότηση Άμυνας (NDAA), ο οποίος ψηφίστηκε και υπογράφηκε σε νόμο νωρίτερα αυτό το έτος. 

Ωστόσο, η ικανότητα του στρατού να κινηθεί μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών από την έκδοση CS1 του συστήματος στο πιο πρόσφατο, πολύ πιο ικανό μοντέλο που χρησιμοποιεί σε πειράματα για μήνες ήδη, δείχνει ότι έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην επίτευξη αυτής της δυνητικά επαναστατικής ικανότητας ως μια πραγματικότητας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...