Κύπρος

Έλληνες εθνοφύλακες θα συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Κύπρο-’Ηρθε η ώρα να ακολουθήσουμε το ισραηλινό δόγμα;

Την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης η τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλων Ειδικής Συνεργασίας του ΤΕΘ Καλπακίου με το 32ο ΤΕΘ Λεμεσού και του ΤΕΘ Καβάλας με το 71ο ΤΕΘ Αμμοχώστου, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης ειδικής συνεργασίας μεταξύ των ΤΕΘ του ΓΕΣ και του ΓΕΕΦ, η οποία ξεκίνησε το 2018, με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας  στη Λευκωσία μεταξύ ΤΕΘ Ρόδου και του 11ου ΤΕΘ Λάρνακας και συνεχίστηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΤΕΘ Αλεξανδρούπολης και 41ου ΤΕΘ Λευκωσίας. Έκτοτε, αντιπροσωπείες εθνοφυλάκων, συμμετέχουν σε ασκήσεις που γίνονται σε Κύπρο και Ελλάδα, οι οποίες συντελούν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εθνοφυλάκων, στην ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνοφυλακής.   

Πριν δύο χρόνια Έλληνες εθελοντές από τάγμα Εθνοφυλακής από την περιοχή της Δυτικής Θράκης, μετείχαν στην στρατιωτική άσκηση «ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ» που είχε πραγματοποιηθεί από την η 4η ΤΑΞ ΠΖ της Εθνοφρουράς της Κύπρου, ενώ συμμετείχε και ομάδα Ελλήνων εθελοντών, από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ορεστιάδας.

Αυτό που απαιτείται είναι η πλήρη αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής(τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Κύπρο), του τμήματος δηλαδή των απλών πολιτών που καλούνται να συνδράμουν εθελοντικά στην ασφάλεια της πατρίδας μας.

Στόχος είναι να θωρακιστεί όσο γίνεται καλύτερα η άμυνα της χώρας έναντι της Τουρκίας που συνεχίζει να απειλεί την ελληνική και κυπριακή εδαφική ακεραιότητα.

Ως όρος, εφεδρεία είναι το σύνολο των εφέδρων που είναι σε θέση να κληθούν στην ενεργό υπηρεσία, όταν παρουσιαστεί εθνική ανάγκη.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας του ένας πολίτης εξακολουθεί να διατηρεί
την υποχρέωση να υπηρετήσει την πατρίδα υπό τα όπλα, τουλάχιστον μέχρι τα 4
8 χρόνια ζωής του, αν κληθεί να το πράξει λόγω εξαιρετικής ανάγκης (κυρίως κήρυξη πολέμου).


Η περίοδος που διανύουμε, είναι κρίσιμη αναφορικά με την επιβίωση και το μέλλον Ελλάδος και Κύπρου.

Για να καταστεί αξιόμαχη η εφεδρεία απαιτείται συνεχής εκπαίδευση των εφέδρων ανά τακτά διαστήματα, δηλαδή απαιτούνται διαρκείς μετεκπαιδεύσεις. Η εφεδρεία υλοποιείται μέσα από ένα διοικητικό σύστημα που σχετίζεται με την συνεργασία των στρατολογικών αρχών, των μονάδων
επιστράτευσης και των μονάδων εκστρατείας.

Αυτό το σύστημα υλοποιεί εδώ και χρόνια ο Ισραήλ και αυτό ακριβώς οφείλουμε να εφαρμόσουμε ως ελληνισμός στην ενιαάια περιοχή Ελλάδος-Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ είναι μια πολύ μικρή γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρα, έχει ανάγκη από δυνάμεις εφεδρείας που θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερα εκπαιδευμένες. Σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου, ζωτικής σημασίας είναι η λειτουργία του στρατολογικού και του συστήματος κλήσης εφέδρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ