Είναι γεγονός ότι Τουρκία και ψευδοκράτος στην Κύπρο παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην προσπάθεια Διεθνούς αναγνώρισης της "ΤΔΒΚ" και στη λύση δύο κρατών στην Μεγαλόνησο, κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία η μόνη αποδεκτή λύση για το Κυπριακό είναι η ύπαρξη ενός κράτους στα πλαίσια μιας Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Ο Ερντογάν πέτυχε το ψευδοκράτος να αποκτήσει την ιδιότητα Παρατηρητή στον "Οργανισμό Τουρκικών Κρατών", ευελπιστώντας στη συνέχεια να αναγνωριστεί αυτό από τον "Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης", αλλά και από "αδελφά κράτη", όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, το Πακιστάν.
Διεθνή καμπάνια "πληροφόρησης" για τουρκοκύπριους και ψευδοκράτος ετοιμάζει ο Ερντογάν το 2024
Ωστόσο τα σχέδια του Ερντογάν δεν βρήκαν την ανταπόκριση που ήλπιζε για την Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, με αποτέλεσμα ο Τούρκος Πρόεδρος να επιχειρεί το 2024 να διεξάγει Διεθνή καμπάνια πληροφόρησης, για τα δικαιώματα και τις υποτιθέμενες "διώξεις" των Τουρκοκυπρίων, που τάχα οδήγησαν στην τουρκική εισβολή του ΑΤΤΙΛΑ 1974.
Αυτό διαφαίνεται από σχετικό άρθρο Τουρκικού φιλοκυβερνητικού ΜΜΕ, το οποίο επισημαίνει:
"Η ΤΔΒΚ υπερασπίζεται την υπόθεση των Τουρκοκυπρίων στη διεθνή σκηνή με προσέγγιση που βασίζεται στον διάλογο και τη διπλωματία", λέει ο Fahrettin Altun, Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας.
"Η Τουρκία θα θυμάται πάντα και δεν θα αφήσει να ξεχαστούν οι προσπάθειες εθνοκάθαρσης και αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων", είπε και συνέχισε:
Η έκθεση "Cyprus Facts" εκτίθεται στην Άγκυρα
«Πρώτον, διαπράχθηκαν φρικαλεότητες και δεύτερον, μπροστά σε αυτές τις φρικαλεότητες, υπάρχει η ένδοξη και περήφανη αντίσταση των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Αλτούν κατά την επίσκεψή του στην έκθεση "Cyprus Facts" στην Άγκυρα.
Η έκθεση απεικονίζει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, η οποία έδωσε τέλος στις φρικαλεότητες στην Κύπρο. Διαθέτει πολυάριθμες φωτογραφίες, εφημερίδες και σημειώσεις ειδήσεων από εκείνη την περίοδο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Ερσίν Τατάρ, πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).
Ο Altun είπε ότι η Tουρκία θα πραγματοποιήσει πολλές δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να συνεχίσει να μιλάει για την Κυπριακή υπόθεση σε όλο τον κόσμο και η έκθεση θα δείξει πώς οι Τουρκοκύπριοι καταπιέζονταν υπό την επιρροή παγκόσμιων δυνάμεων.
«Και πάλι, χάρη στην ισχυρή υποστήριξη και συμβολή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθώς και στον ένδοξο αγώνα των Τουρκοκυπρίων, αυτές οι απόπειρες γενοκτονίας δεν επετράπησαν και αυτές οι κακόβουλες δραστηριότητες, δόξα τον Αλλάχ, τερματίστηκαν ", πρόσθεσε.
Ο Τούρκος Διευθυντής Επικοινωνίας είπε ότι πρέπει να θυμούνται τις «πικρές αλήθειες» της ιστορίας, προσθέτοντας ότι η ΤΔΒΚ συνεχίζει να υπερασπίζεται την υπόθεση των Τουρκοκυπρίων στη διεθνή σκηνή με μια προσέγγιση που βασίζεται στον διάλογο και τη διπλωματία.
Ο Altun υπενθύμισε τις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρουσιάσει λύση δύο κρατών για το Κυπριακό σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι το να γίνει η ΤΔΒΚ μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών ήταν επιβεβαίωση της υποστήριξης της Άγκυρας.
Η τουρκική "καραμέλα" για το Κυπριακό
Οι εθνοτικές επιθέσεις που ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ανάγκασαν τους Τουρκοκύπριους να αποσυρθούν σε θύλακες για την ασφάλειά τους.
Το 1974, ένα ελληνοκυπριακό πραξικόπημα με στόχο την προσάρτηση του νησιού από την Ελλάδα οδήγησε στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη για την προστασία των Τουρκοκυπρίων από διώξεις και βία. Η ΤΔΒΚ ιδρύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1983.
Έχει δει μια συνεχόμενη ειρηνευτική διαδικασία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας αποτυχημένης πρωτοβουλίας του 2017 στην Ελβετία υπό την αιγίδα των εγγυήτριων χωρών Τουρκία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ελληνοκυπριακή διοίκηση έγινε δεκτή στην ΕΕ το 2004, την ίδια χρονιά που οι Ελληνοκύπριοι απέτρεψαν ένα σχέδιο του ΟΗΕ για τον τερματισμό της μακροχρόνιας διαμάχης."
Εμμονή Ερντογάν στη λύση 2 κρατών στην Κύπρο
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την επιδίωξή της στην Κύπρο, που είναι η Διεθνής αναγνώριση του ψευδοκράτους και η λύση 2 κρατών στην Μεγαλόνησο.
Μονόδρομος για την Κύπρο είναι ο εξοπλισμός της με μαχητικά αεροσκάφη, πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, πολεμικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια, προκειμένου να μπορεί να ανασχέσει την τουρκική επιθετικότητα, ενώ για την Ελλάδα η δυνατότητα υλοποίησης του Ενιαίου αμυντικού χώρου με την Μεγαλόνησο.
Η Κύπρος δεν κείται μακριά με τις φρεγάτες BELHARA και τα RAFALE.