Κυπριακό

Πήρε... διαζύγιο με την αλήθεια ο Τατάρ-Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για εποικισμό του νησιού!

Δεν πρέπει να συνάψουμε καμία συμφωνία και δεν θα μπούμε ποτέ κάτω από το ζυγό ή την εξουσία των Ε/κ, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Ανέφερε ακόμη ότι τα Βαρώσια είναι «γη των προγόνων μας» και μέρος της νέας πολιτικής.

Σε επίσκεψή του στο Επιστημονικό Κέντρο Ικονίου της Τουρκίας όπου συνομίλησε με νέους και απάντησε σε ερωτήσεις, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι τα Βαρώσια ήταν κλειστά εδώ και 47 χρόνια. "Δείξαμε αυτή την πολιτική βούληση την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός. Όταν κοιτάζουμε την Κύπρο, η παρουσία της Τουρκίας σε αυτόν τον αγώνα είναι εξαιρετικά σημαντική. Ως εκ τούτου, συζήτησα αυτό το ζήτημα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν" είπε.

Βασικά, συνέχισε, "η απέναντι πλευρά ανέμενε ότι στην περίπτωση που θα υπήρχε συμφωνία θα επιστρέφονταν στους Ε/κ τα Βαρώσια, τα οποία είναι κλειστά εδώ και 47 χρόνια. Την εποχή του σχεδίου Ανάν, εμείς είπαμε ναι, εκείνοι είπαν όχι. Παρόλο που είπαν όχι, έγιναν πλήρως δεκτοί στην ΕΕ. Αν έλεγαν ναι, θα είχαν επιστραφεί τα Βαρώσια".

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι “παρά την καλή θέληση των Τ/κ και της Τουρκίας, καθώς δεν υπάρχει πλέον ελπίδα συμφωνίας, δεν θα είχε νόημα τα Βαρώσια να παραμείνουν κλειστά για άλλα 47 χρόνια”.

“Το Βαρώσια ήταν ουσιαστικά μια περιοχή που ανήκε στα τουρκικά μας ιδρύματα. Μετά το 1571, ολόκληρο το νησί ήταν ουσιαστικά ένα οθωμανικό νησί και οι ιδιοκτησίες εκεί ανήκαν σε μια σειρά βακούφια. Υπάρχουν έγγραφα. Μια περιοχή που ανήκει σε 3 ή 5 ιδρύματα δωρίστηκε κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας και ως αποτέλεσμα αυτής της δωρεάς, εκεί ανεγέρθηκαν ξενοδοχεία και κτίρια. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ανήκει σε άλλους, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ανήκει στους Ε/κ. Γιατί είναι γη των προγόνων μας. Η Αμμόχωστος μας είναι πραγματικά μια από τις πιο όμορφες και σημαντικές πόλεις της βόρειας Κύπρου. Υπήρξε μια μεγάλη εξέλιξη μετά το 1974”,  υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τ/κ ηγέτης είπε πως όταν οι Οθωμανοί το 1878 παρέδωσαν την Κύπρο στους Άγγλους ο πληθυσμός ήταν 50 χιλιάδες Τούρκοι και 100 χιλιάδες Έλληνες. “Η διαφορά ήταν 50 χιλιάδες. Το 1960 οι δικοί μας από 50 χιλιάδες έγιναν 100 χιλιάδες. Οι Ε/Κ από 100 χιλιάδες έγιναν 400 χιλιάδες. Κατά τη διάρκεια της βρετανικής περιόδου, πραγματικά στράφηκε ο πληθυσμός εναντίον μας προσελκύοντας πληθυσμό από την Ελλάδα και άλλα νησιά" είπε.

"Κοιτάξτε σήμερα την ΕΕ , η ε/κ διοίκηση με πληθυσμό 700 χιλιάδων έχει το ίδιο δικαίωμα με τη Γερμανία. Έχει δικαίωμα βέτο μία φορά. Εάν η ε/κ πλευρά πει σε οποιοδήποτε σημείο στις σχέσεις της ΕΕ με πληθυσμό 450 εκατομμυρίων και της Τουρκίας με πληθυσμό 85 εκατομμυρίων 'δεν το εγκρίνω αυτό, ασκώ το δικαίωμα του βέτο', μπορεί να το σταματήσει χρησιμοποιώντας το βέτο" είπε.

Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια σειρά παρόμοιων κανονισμών στον κόσμο έδωσαν "διαφορετικά δικαιώματα" στους λαούς. "Επομένως, υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί στην Κύπρο, όπως επιβάλλουν τα διεθνή πρότυπα, οπότε δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Τ/κ και Ε/κ, δεν πρέπει να υπάρχει. Οι συμφωνίες το επιβάλλουν ήδη. Επομένως, δεν κάνουμε και δεν πρέπει να συνάψουμε καμία συμφωνία και δεν θα μπούμε ποτέ κάτω από το ζυγό ή την εξουσία των Ε/κ. Γι `αυτό μιλάμε για δύο ξεχωριστά κυρίαρχα κράτη. Τα Βαρώσια είναι μέρος της νέας πολιτικής. Η Κύπρος δεν είναι η πρώην Κύπρος, η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η πρώην ανατολική Μεσόγειος, η Τουρκία δεν είναι η πρώην Τουρκία. Από αυτή την άποψη, το καθεστώς και η αξία της τδβκ στην Ανατολική Μεσόγειο έχει γίνει πολύ πιο σημαντική σε αυτή τη νέα πολιτική αξιολόγηση”, κατέληξε ο Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ