Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Ταξιδιωτική οδηγία από Γερμανικό ΥΠΕΞ για Ελλάδα: Γίνονται πάντα διαδηλώσεις και συγκρούσεις και έχουν πολλούς πορτοφολάδες

Με τα “καλύτερα” λόγια για την Ελλάδα εκφράζεται ταξιδιωτική οδηγία από το Γερμανικό ΥΠΕΞ προς τους πολίτες της χώρας.

Ουσιαστικά περιγράφει την χώρα μας με μελανότερα χρώματα, παρουσιάζοντας την ούτε λίγο ούτε πολύ σαν μια τριτοκοσμική χώρα, στην οποία το Βερολίνο θέλει να στείλει πολλούς χιλιάδες αιτούτων ασύλου, που η κυβέρνηση Σόλτς θέλει να διώξει μετά την ραγδαία άνοδο των εθνικιστών του AFD σε πολλά κρατίδια της χώρας.

Τα Βαλκάνια και η Ελλάδα είναι στο μάτι του κυκλώνα όπως περιγράφει η γενική οδηγία με έναν τρόπο καθόλου κολακευτικό για την χώρα μας, σε κάθε περίπτωση.

Τι αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα για την οδηγία σχετικά με την Ελλάδα μεταξύ άλλων:

“Πάντα γίνονται διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Δεν μπορούν να αποκλειστούν μεμονωμένες βίαιες συγκρούσεις και κυκλοφοριακές διακοπές.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα εισόδου για πρόσφυγες και μετανάστες στην ΕΕ και στον χώρο Σένγκεν.

Από την Ελλάδα, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ταξιδέψουν στην Ιταλία και σε άλλες χώρες Σένγκεν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ άλλων μέσω των ακτοπλοϊκών λιμανιών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Μάθετε για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αποφύγετε διαδηλώσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.
Όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία πορθμείου με δικό σας όχημα, σημειώστε τις ταξιδιωτικές πληροφορίες - υποδομή/κίνηση.

Ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οργανωμένο Έγκλημα

Ο αριθμός των πορτοφολάδων είναι ιδιαίτερα υψηλός στις μεγάλες πόλεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περίοδο ταξιδιών από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο και για πολυσύχναστα μέρη και τις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως οι γραμμές του μετρό και των λεωφορείων προς/από το αεροδρόμιο, και τους σταθμούς το  μετρό και λεωφορείων στα κέντρα των πόλεων.

Συμβαίνουν διαρρήξεις αυτοκινήτων και κλοπές με κόλπα σε αυτοκίνητα τουριστών.

Σε μεγάλες πόλεις, ειδικά σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσέχετε τα τιμαλφή σας.

Διατηρήστε ασφαλή τα χρήματα, τις ταυτότητες, τις άδειες οδήγησης και άλλα σημαντικά έγγραφα.

Αποθηκεύστε ηλεκτρονικά αντίγραφα/φωτογραφίες ή δημιουργήστε αντίγραφο του ταξιδιωτικού εγγράφου.Αυτό διευκολύνει την έκδοση ενός παραστατικού αντικατάστασης σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας.

Σταθμεύστε το όχημά σας σε φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης και μην αφήνετε πίσω σας αντικείμενα αξίας.
Προτιμήστε πληρωμές χωρίς μετρητά και πάρτε μόνο τα μετρητά που χρειάζεστε για την ημέρα και όχι περιττά τιμαλφή.

Να είστε δύσπιστοι με ασυνήθιστα email, τηλεφωνήματα, ανακοινώσεις βραβείων, προσφορές και αιτήματα για βοήθεια από υποτιθέμενους γνωστούς.

Μην κοινοποιείτε πληροφορίες για εσάς, αλλά εάν χρειάζεται, ελέγξτε προσωπικά την αξιοπιστία τους ή επικοινωνήστε με την ελληνική αστυνομία.

Πυρκαγιές σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση και δάση

Ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών παραμένει υψηλός σε περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλές πυρκαγιές θάμνων  και δασών εκδηλώνονται στην Ελλάδα λόγω των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να αναμένεται βλάβη της υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών περιοχών.

Οι πυρκαγιές μπορεί να εξαπλωθούν γρήγορα ή να αναζωπυρωθούν ανάλογα με την αλλαγή των κατευθύνσεων του ανέμου.

Κλείσιμο δρόμων και περαιτέρω περιορισμοί μπορεί να υπάρξουν ανά πάσα στιγμή.

Δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν νέες εστίες πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Ενημερωθείτε για τις περιοχές που επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές μέσω των μέσων ενημέρωσης, του ξενοδοχείου σας και του ξεναγού/χειριστή σας και αποφύγετε τις.

Εάν είναι απαραίτητο, κλείστε ξανά ένα προγραμματισμένο ταξίδι με τη βοήθεια του τουριστικού πράκτορα σας.

Θερμοκρασία και Καύσωνες  

Κύματα καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου εμφανίζονται συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις της αναπνευστικής οδού, του καρδιαγγειακού συστήματος κ.λπ.

Η παραμονή στον ήλιο και στους πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να αποφεύγεται εάν είναι δυνατόν.

Το ίδιο ισχύει και για τη σωματική άσκηση στη μεσημεριανή ζέστη.Συνιστάται να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό και να πίνετε αρκετά υγρά.

Όταν πηγαίνετε για βόλτες ή πεζοπορίες, πάρτε αντηλιακό, άφθονο πόσιμο νερό και ένα φορτισμένο κινητό τηλέφωνο με φορτισμένο power bank.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο καλά σηματοδοτημένες διαδρομές πεζοπορίας.Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τον εντοπίσετε αμέσως εφόσον η μπαταρία σας λειτουργεί.

Σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις

Η ηπειρωτική χώρα και τα νησιά της Ελλάδας βρίσκονται σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη, γι' αυτό οι σεισμοί μπορεί να συμβαίνουν συχνότερα και η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι λιγότερο συχνή.

Εξοικειωθείτε με το τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια σεισμών, ηφαιστειακών εκρήξεων και τσουνάμι.Αυτά παρέχονται από τα ενημερωτικά δελτία του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες.

Καταιγίδες και πλημμύρες Στη Μεσόγειο, ισχυρές φθινοπωρινές καταιγίδες, ακόμη και τα λεγόμενα Medicanes, μπορεί να εμφανιστούν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ειδικά από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο.

Αυτά συχνά οδηγούν σε πλημμύρες και κατολισθήσεις και, ως εκ τούτου, σε σημαντικές κυκλοφοριακές διακοπές”, καταλήγει μεταξύ άλλων το υπουργείο του Σόλτς για την Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι πολλά εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι στο σύνολο τους αναφέρουν ότι νιώθουν ασφαλείς από πολλές χώρες τους κόσμου, πιο προηγμένες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ