Ελληνοτουρκικά

Έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι ζητώντας να ανοίξουμε 10.000 Τζαμιά στην Ελλάδα ενώ απαγορεύουν την Θεία λειτουργία στην Μονή της Παναγίας Σουμελά

Η ασέβεια και η προκλητικότητα είναι μεγάλο μέρος της τουρκικής πολιτικής έναντι του ελληνισμού εδώ και 500 χρόνια από τους Οθωμανούς Τούρκους οι οποίοι σήμερα συνεχίζουν το βάρβαρο έργο των προγόνων τους. 

Με απίστευτη ωμότητα μεγάλη τουρκική εφημερίδα απαιτεί να γίνουν τα αιτήματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, για λειτουργία σε Οθωμανικά Τζαμιά στην Βόρεια Ελλάδα:

“Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 10.000 μνημεία τουρκο-ισλαμικής κληρονομιάς στην Ελλάδα.

Τα αιτήματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη για προσευχή της Παρασκευής σε ορισμένα εγκαταλειμμένα τζαμιά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν απορριφθεί από τις ελληνικές αρχές.

Σήμερα, η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς ενεργό τζαμί, σε πλήρη αντίθεση με το οθωμανικό παρελθόν της.

Ενώ η πόλη κάποτε διέθετε πολλά τζαμιά, πολλές από αυτές τις ιστορικές κατασκευές βρίσκονται τώρα εγκαταλελειμμένες ή έχουν επαναχρησιμοποιηθεί για κοσμικές χρήσεις.

Μερικοί μάλιστα έχουν μετατραπεί σε χώρους λατρείας άλλων θρησκειών, ενώ άλλοι έχουν αναλάβει εντελώς διαφορετικές λειτουργίες, αντανακλώντας την περίπλοκη εξέλιξη της πόλης.

Πολλά οθωμανικά τζαμιά σε όλη την Ελλάδα είναι πλέον κλειστά για λατρεία.Κάποια έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες, ενώ άλλα έχουν ερειπωθεί.

Επιπλέον, πολλά κτίρια της οθωμανικής εποχής έχουν επαναχρησιμοποιηθεί για κρατική χρήση, μια απόδειξη της μεταβαλλόμενης πολιτικής της Ελλάδος.

Στην Αθήνα, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις, πολλά ιστορικά κτίρια και τζαμιά έχουν την ίδια μοίρα.
Το «Τζαμί Φετιγιέ» (Τζαμί του Πορθητή) στην Αθήνα, Ελλάδα.

Το παλαιότερο τζαμί της Αθήνας, το Φετιγιέ Τζαμί, έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως στρατιωτική φυλακή και αποθήκευση μετά την απομάκρυνση της πόλης από τον Οθωμανικό έλεγχο.

Λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης ιστορικών αντικειμένων μέχρι το 2010.

Το παλαιότερο τζαμί της Αθήνας, το Φετιγιέ Τζαμί, που χτίστηκε αρχικά ως σύμβολο της οθωμανικής κατάκτησης, μετατράπηκε πολλές φορές μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδας από στρατιωτική φυλακή σε χώρο αποθήκευσης ιστορικών αντικειμένων.

Μετά τις εργασίες αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν το 2017, χρησιμοποιείται πλέον ως εκθεσιακός χώρος.

Στην πολυσύχναστη πλατεία Μοναστηρακίου, το τζαμί, το οποίο είναι κλειστό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, χρησιμοποιείται κατά καιρούς ως γκαλερί για προσωρινές εκθέσεις.

Άλλες τουρκικές-ισλαμικές κατασκευές στην Αθήνα, όπως το Γενί Τζαμί, το Τζαμί Κουμπέλι, το Τζαμί Ικ Καλέ, δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμα σήμερα”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα αντικατοπτρίζοντας την πολιτική του Ερντογάν έναντι της χώρας μας ( αφού ολόκληρος ο τουρκικός είναι φερέφωνο του ΑΚΡ και του Τούρκου προέδρου).

Εθνικιστές και ακραίοι Ισλαμιστές είναι η κάστα των πολιτικών που κυβερνά την Τουρκία εδώ και 21 χρόνια, με την Δύση να την “χαϊδεύει” συστηματικά, με αποτέλεσμα να ονειρεύονται ο Ερντογάν και η παρέα του Οθωμανικά Μεγαλεία.

Το σχέδιο των Τούρκων είναι φυσικά να ενεργοποιηθούν όλα τα Οθωμανικά Τζαμιά στην Ελλάδα, και λόγω των χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών, εγείροντας οι ίδιοι “ κυριαρχία επί αυτών” εντός ελληνικής επικράτειας, ενώ την ίδια στιγμή απαγόρεψαν την λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στο Μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά στον Πόντο, ενώ επιδιώκουν το ίδιο και στην 23 Αυγούστου, που είναι η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσικό πλέον το Νόβγκοροντσκοε στην Α. Ουκρανία-Θα μπουν στο Κίεβο οι Ρώσοι ενώ οι Ουκρανοί θα είναι ακόμη στο Κούρσκ (Βίντεο)

Η Μόσχα χτυπά το Κίεβο και την Δύση αντιστρέφοντας το “ σχέδιο Κούρσκ” με προέλαση στην Ουκρανία για να αναγκάσει σε...