Ελληνοτουρκικά

“Φαγούρα” στην Άγκυρα με τα ελληνικά F-35- Αποκαλύπτεται τουρκικό σχέδιο πιθανού χτυπήματος με βαλλιστικούς πυραύλους σε αεροδρόμια μας

Μεγάλη “φαγούρα” έχει προκληθεί στην τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία με την αγορά F-35 από τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με το αίτημα για απόκτηση αεροσκαφών εναερίου ανεφοδιασμού.

Ο λόγος είναι απλός και αφορά την δυνατότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, να διατηρεί συνεχή έλεγχο σε κάθε γωνιά του FIR Αθηνών και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της χώρας (ΑΟΖ).

Με αεροσκάφη KC-135R, F-35, Rafale και φυσικά F-16V θα ελέγχουμε μια τεράστια περιοχή από την Κύπρο έως τις αφρικανικές ακτές, και αυτό είναι που εξοργίζει τους Τούρκους πασάδες στην Άγκυρα.

Τούρκος ειδικός και σύμβουλος στο ΥΠΑΜ για ελληνικά F-35:

Ο Τουράν Ογκούζ, αναφέρθηκε στο θέμα με τα εξής:

“Τελευταία όλοι μου έλεγαν με κάποια υπερβολή τα θετικά στοιχεία των ελληνικών F-35. Τουλάχιστον επιτρέψτε μου να γράψω για τις αρνητικές πτυχές.

Οι αδυναμίες της Ελλάδας :

*Παραγγέλνουν μόνο 20 αεροσκάφη F-35 μόνο.

*Πολύ λίγα για να λειτουργήσουν ενάντια σε ισχυρότερες χώρες με μεγαλύτερη έκταση.

*Τα F-35 αναμένεται να παραδοθούν στην ελληνική  Πολεμική Αεροπορία  μέχρι το 2030.

*Αυτό το αεροσκάφος μπορεί να παρουσιάσει όλα τα «ανώτερα» χαρακτηριστικά που περιγράφονται από όλους, μόνο όταν χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ.

*Επειδή όμως η Ελλάδα δεν διαθέτει αμερικανικές τεχνολογίες , η ελληνική πλευρά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του νέου αεροσκάφους.

*Αν και θέλουν να είναι ένα μικρό αντίγραφο των ΗΠΑ οι Έλληνες, χρειάζονται τουλάχιστον 30-40 χρόνια, με μια κατάλληλα μορφωμένη γενιά και πρόσθετη χρηματοδότηση άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να γίνουν αυτό που επιθυμούν.

*Το F-35 μεταδίδει συνεχώς πληροφορίες στη Lockheed Martin. Δεν είναι σαφές πόσο ανεξάρτητα και αποτελεσματικά θα μπορούν οι Έλληνες να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον( όσο και οι Τούρκοι που είχαν παραγγείλει 100 αεροσκάφη λένε Έλληνες ειδικοί).

*Δεν παραγγέλνουν τα απαιτούμενα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

*Δεν παραγγέλνουν αρκετά πυρομαχικά.

Τα δυνατά σημεία της Τουρκίας σε σχέση με τα ελληνικά F-35:

*Υπάρχει ισχυρό παθητικό δίκτυο ραντάρ.

*Υπάρχει ένα ισχυρό δίκτυο αναζήτησης και παρακολούθησης υπέρυθρων.

*Θα υπάρχει ένα ισχυρό και ευρέως διαδεδομένο δίκτυο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης έως το 2030.

*Θα υπάρχει ένα ισχυρό και διαδεδομένο δίκτυο αεράμυνας έως το 2030.

*Θα υπάρχει μια ισχυρή και διαδεδομένη δομή ηλεκτρονικού πολέμου έως το 2030.

*Θα έχει υλοποιηθεί ένα ισχυρό και ευρέως διαδεδομένο απόθεμα βαλλιστικών πυραύλων έως το 2030 (Πολύ σημαντικό να χτυπήσει τους αεροδιαδρόμους και όλες τις υποδομές όπου πιθανά εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη θα επιχειρούν θέτοντας τα αεροσκάφη τους εκτός μάχης).

Εδώ ο Τούρκος ειδικός αποκαλύπτει σχέδιο για προληπτικό κτύπημα σε περίπτωση πιθανής σύρραξης με την Ελλάδα, όλων των κύριων ελληνικών αεροπορικών βάσεων με βαλλιστικούς πυραύλους, πριν απογειωθούν τα ελληνικά μαχητικά τα οποία τα τρέμουν άσχετα με το τι δηλώνουν φυσικά.

*Μέχρι το 2030 η Τουρκία θα έχει έναν ισχυρό στόλο πολεμικών πλοίων που θα μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα από αεροπορικές απειλές σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

*Θα υπάρχουν μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη μέχρι το 2030. Ακόμα κι αν τα αεροσκάφη δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο F-35 μέχρι τότε, θα είναι σε θέση να εκτελέσουν πολλές αποστολές.

*Μέχρι το 2030, πιθανώς θα έχουμε 1-2 μοίρες μαχητικών αεροσκαφών KAAN γενιάς 4,5+.

*Μέχρι το 2030, θα μπορούμε να διαθέτουμε μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροσκαφών F16Ö, F-16V, F-16 B70, EF Typhoon, που θα φέρουν επίσης συστήματα ραντάρ AESA και συστήματα EW.

*Θα έχουμε επίσης ένα ισχυρό και διαδεδομένο δίκτυο κυβερνοπολέμου έως το 2030.

*Εάν η διοίκηση ή τα συμφέροντα σε ΗΠΑ και Τουρκία αλλάξουν μέχρι τότε, η Τουρκία θα μπορέσει πιθανόν  να προμηθευτεί επίσης  F-35.

Αν και είναι μια μικρή πιθανότητα και δεν θα την προτιμούσα, αλλά δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.

Επομένως, αν δεν αλλάξουν αυτές οι συνθήκες, τα ελληνικά F-35 μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο είναι τα ελληνικά F-16 στην πράξη”, τονίζει ο ίδιος.

Συμπέρασμα για την απόκτηση αεροσκαφών F-35 και των τουρκικών σχεδίων για Αιγαίο και Α. Μεσόγειο

Η Ελλάδα μπήκε στην τελική ευθεία για την απόκτηση των πρώτων 20 μαχητικών F-35 που θα έχουν ως βάση την Ανδραβίδα, και αυτό έχει προκαλέσει οργή και φόβο στην Άγκυρα λόγω και του αιτήματος της χώρας μας για αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού.

Το F-35 παίζει κρίσιμο ρόλο στην αποτροπή απειλών και στη διατάραξη των σχεδίων και των ενεργειών των αντιπάλων.

Η παρουσία του F-35, ενισχύει την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εξασφαλίζοντας περιφερειακή σταθερότητα και προστατεύοντας την κυριαρχία του εναέριου χώρου της Συμμαχίας.

Καθώς το πεδίο των μαχών εξελίσσεται, η διασυνδεσιμότητα καθίσταται όλο και πιο σημαντική παράμετρος.

Αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται ένα μέρος του στόλου των F-16 στην προηγμένη έκδοση «Viper», ενώ ο στόλος των C-130 Hercules υποστηρίζει τις κρίσιμες αποστολές των αερομεταφορών.

Η χώρα μας υπέγραψε επίσης πρόσφατα μια ακόμη LOA για την απόκτηση 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk, επιπλέον του υφιστάμενου στόλου των ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας S-70B και των νεοαποκτηθέντων MH-60R».

Όλα αυτά κινούνται προς, την ορθή κατεύθυνση, δεν ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες αναβάθμισης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού απαιτούνται νέα υποβρύχια, Κορβέτες, κά.

Το κυριότερο όμως απαιτείται νέα προσέγγιση και μισθοί στο στρατιωτικό προσωπικό, που χειρίζεται τα πανάκριβα οπλικά συστήματα, και αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος που θα καθορίσει το επιτυχημένο αποτέλεσμα σε μια πιθανή σύρραξη με την Τουρκία, όσο και αν κάποιοι επιμένουν ότι αυτή λόγω ΝΑΤΟ είναι αδύνατη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...