Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Αρμενία κινείται προς ΝΑΤΟ/ΗΠΑ απομακρυνόμενη πλέον από την Ρωσία- Σύγκριση με την διένεξη της Ελλάδος με την Τουρκία

Μετά την συμπεριφορά της Μόσχας στον πόλεμο των Αζέρων κατά των Αρμενίων και τα συνακόλουθα περιστατικά εισβολής σε αρμενικό έδαφος, το Ερεβάν αποκόπτει τις στρατιωτικές σχέσεις του με την Ρωσία, και σταδιακά κινείται προς ΝΑΤΟ/ΗΠΑ.

Οι Αρμένιοι βάσισαν ( δυστυχώς για αυτούς) ολόκληρο το σύστημα άμυνας τους στις αμυντικές σχέσεις με την Ρωσία, η οποία υπακούοντας στα δικά της τεράστια συμφέροντα αγνόησε το Ερεβάν, και επέμβηκε στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ για παράδειγμα μόνο όταν διακυβεύτηκαν ρωσικά συμφέροντα.

Όσο για την επίθεση στο διάδρομο Λατσίν και τα πολλά μεθοριακά επεισόδια, η Μόσχα και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και μετά, δεν έπραξε ουδέν για να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας, την οποία είχε υπογράψει σε σχετική αμυντική συμφωνία.    

Η Αρμενία θα φιλοξενήσει το Eagle Partner 2023 από κοινού Αρμενία-ΗΠΑ. στρατιωτική άσκηση από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας.

Η άσκηση περιλαμβάνει εργασίες σταθεροποίησης μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών κατά τη διάρκεια ειρηνευτικών αποστολών.

Αυτό δείχνει την σταδιακή στροφή των Αρμενίων προς την Δύση, και την απομάκρυνση τους από την Ρωσία, που έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία ( που στέλνει όπλα ξανά στους Αζέρους), ενώ διατηρεί μια επαμφοτερίζουσα στάση με το Μπακού.

Σύγκριση με την διένεξη της Ελλάδος με την Τουρκία

Το πάθημα των δυστυχισμένων Αρμενίων φίλων, είναι ταυτόχρονα ένα τεράστιο μάθημα για την Ελλάδα, που ευρίσκεται σε διένεξη με την Τουρκία, ειδικά μετά το 2020, και στηρίζεται τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην ΕΕ.

Ο πόλεμος και η γενικότερη κατάσταση στο αρμενικό έδαφος, μας κτυπά καμπάνες ότι κανένας δεν πρόκειται να πολεμήσει αντί για εμάς σε οποιαδήποτε πολεμικό σενάριο με τους Νεο-Οθωμανούς Τούρκους.

Μάλιστα, μας προειδοποιεί ότι η άμυνα της χώρας και η αντίδραση μας σε οποιαδήποτε εχθρική επιθετική ενέργεια των γειτόνων μας, θα πρέπει να είναι διπλά ισχυρή σε σχέση με του επιτιθέμενου, που ενδεχομένως θα προσπαθήσει να καταλάβει ελληνικό έδαφος, και μετά να “διαπραγματευτεί”.

Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το αποφύγουμε, για αυτό και η όποια αντίδραση μας σε ανάλογα τουρκικά σχέδια, θα πρέπει να στοχεύσουν σε μεγάλες πόλεις, όπως για παράδειγμα η Κωνσταντινούπολη, ενώ στο στόχαστρο μας θα πρέπει να μπουν άμεσα και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος ( που είναι ελληνικά ιστορικά).

Επίσης, η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να στηριχθεί μονόπλευρα στους συμμάχους μας πέραν του Ατλαντικού, ούτε  αυτούς στις Βρυξέλλες  μονοδιάστατα, αλλά να αναζητήσει ισχυρές στρατιωτικές σχέσεις με χώρες της Μεσογείου και άλλες χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν μας προμηθεύσουν με οπλικά συστήματα ικανά για στρατηγικά πλήγματα ( Γαλλία-Ισραήλ-Ινδία).

Ένας πιθανός πόλεμος με τους Τούρκους, δεν θα υπακούει σε συμμαχίες και συνθήκες, και θα είναι τρομερά άγριος, για αυτό οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι από κάθε πλευρά, να κτυπήσουμε στο ψαχνό από την αρχή, για να μην έχουμε και πάλι αλησμόνητα εδάφη σε Αιγαίο και Μεσόγειο ( Κύπρο).

Οι Τούρκοι βλέπουν ότι οι δυτικές κοινωνίες δεν έχουν διάθεση για πολεμικές ενέργειες, για αυτό κλιμακώνουν συνεχώς σε διάφορα σημεία, μετρώντας αντανακλαστικά και αντιδράσεις.

Μετά το Ιράκ, την Συρία, την Λιβύη, θα πάρει σειρά η Κύπρος και το Αιγαίο, αφού τα περί διεθνούς δικαίου και ειρήνης τα ακούν βερεσέ εκεί στην Άγκυρα.

Ελπίζουμε το πάθημα των Αρμενίων να μας έχει γίνει καλό μάθημα και να πράξουμε αυτό ξέρουμε εδώ και αιώνες με τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες.                
     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ