Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Ατσάλινες" οι ΕΔ! Στα κάγκελα οι Τούρκοι: "Οι Έλληνες έχουν μεγάλο χρέος & μεγάλη λίστα εξοπλισμού για το Στρατό ξηράς"

Στα κάγκελα είναι οι Τούρκοι με αφορμή λίστα εξοπλισμών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων 52 οπλικών συστημάτων αλλά και του εκσυγχρονισμού άλλων, που σχεδίασαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ 2023 και 2027.  

Ο κατάλογος περιλαμβάνει έργα εκσυγχρονισμού και απόκτησης εντός του Ελληνικού Στρατού, από πολεμικά αεροσκάφη μέχρι αυτόματα τυφέκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε παροξυσμό οι Τούρκοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ενώ χρωστάμε 400 δισ. αγοράζουμε αβέρτα οπλικά συστήματα

“Η Ελλάδα, που βρίσκεται σε στρατιωτικό ανταγωνισμό με την Τουρκία, και αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό εξωτερικό χρέος για αυτό το λόγο, οφείλει δισεκατομμύρια ευρώ σε χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία και η Γερμανία, που προμηθεύουν τα περισσότερα οπλικά τους συστήματα στην χώρα αυτή”, αναφέρει Τούρκος ειδικός.

Ο μόνος νταλκάς των Τούρκων είναι να αποσύρουμε τον στρατό μας από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην αγοράζουμε ή εκσυγχρονίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Γιατί άραγε;

Η απάντηση είναι γνωστή και εύκολα κατανοητή ακόμα και για τους αδαείς, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα ήμασταν έρμαιο των τουρκικών προκλήσεων, ενώ σε ειδικό χρόνο, θα χάναμε ακόμα και εθνικό έδαφος, όπως έγινε στην Κύπρο το 1974.

Τώρα με τις αγορές τόσων οπλικών συστημάτων, το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις  σε οποιαδήποτε απονενοημένη πολεμική επιχείρηση τύπου “ θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” θα είναι βαριά, τόσο βαριά που θα πέσουν οι τοίχοι από το Σαράι του Ερντογάν.

Το ξέρουν καλά οι Τούρκοι αυτό και για αυτό φωνασκούν, μπας και πετύχουν οτιδήποτε, αλλά μάταια.   

   

Σύμφωνα με τον κατάλογο, οι Ελληνικές Χερσαίες Δυνάμεις τα επόμενα χρόνια ετοιμάζουν:

Τον εκσυγχρονισμό 183 αρμάτων μάχης όλων των τύπων.

Την αγορά 205 νέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Την αγορά 76 αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων από ΗΠΑ.

Την αγορά 12 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μηχανικού.

Την αγορά 60 αρματοφορέων M1070A1.

Τον εκσυγχρονισμό συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και την αγορά νέων συστημάτων αεράμυνας μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Την αγορά επιπλέον αντιαρματικών πυραύλων TOW καθώς και την απόκτηση 150 αιωρούμενων πυρομαχικών.

Την συμπαραγωγή drones και αγορά ελικοπτέρων Apache-Longbow, μαζί με πρόσθετη αγορά πυραύλων Hellfire για ελικόπτερα AH-64 και OH-58.

Τον εκσυγχρονισμό 9 ελικοπτέρων AH-64D και την αγορά 9 επιπλέον ελικοπτέρων AH-64, 20 μεταγωγικών ελικοπτέρων CH-47, 35 ελικοπτέρων UH-60M.

Την απόκτηση νέων συστημάτων επικοινωνίας σε διαφορετικά επίπεδα και 30 χιλιάδων πυρομαχικών αρμάτων μάχης 120 χλστ.

Την κατασκευή με συμπαραγωγή χιλιάδων αυτόματων τυφεκίων 7,62 χλ. μαζί με τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων 40 χιλιοστών, σύνθετα κράνη, θερμικά σκοπευτικά.

Εκτός από νέες αγορές ο εκσυγχρονισμούς, ο εξοπλισμός υποστήριξης, και η ροή ανταλλακτικών θα συνεχιστεί για τα υπάρχοντα συστήματα.

Το Ελληνικό Ναυτικό, που έχει τις μεγαλύτερες αποστολές  στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο θα προβεί :

Στον εκσυγχρονισμό 4 φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ καθώς και στην αγορά 6 κορβετών μαζί με την απόκτηση των  απαραίτητων οπλικών συστημάτων Phalanx.

Στην αγορά 13 χιλιάδων πυρομαχικών 76/62 χλστ, μαζί με την  αγορά σημαντήρων Sonobuoy για αεροσκάφη P-3 Orion.

Στην αγορά 16 συστημάτων πυραύλων Exocet Block 3 και υπηρεσίες υποστήριξης από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Θα πραγματοποιηθεί εκσυγχρονισμός διάφορου εξοπλισμού και συντήρηση των απαραίτητων υπηρεσιών εφοδιασμού.

Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν όμως και για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία τα επόμενα χρόνια θα προβεί:

Στην αγορά πολεμικών αεροσκαφών F-35A, 20 από τα οποία θα είναι η αρχική παραγγελία.
Στον εκσυγχρονισμό 38 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50.

Στην παραλαβή πυρομαχικών αέρος-εδάφους και λοβών στόχευσης.

Στην αγορά 4 μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 καθώς και στην αγορά 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9B μαζί με Ισραηλινής παραγωγής Heron UAV που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στην αγορά 14 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης και στην απόκτηση 5 κινητών συστημάτων ραντάρ.

Στην προμήθεια συστήματος αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας, ενώ από την άλλη πλευρά, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για τον εκσυγχρονισμό διαφόρων συστημάτων και τη διατήρηση των υπηρεσιών υποστήριξης.

“Είναι θέμα περιέργειας με τι μπάτζετ θα κάνει η Ελλάδα όλες αυτές τις αγορές. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Τουρκία πραγματοποιεί περισσότερα από 750 αμυντικά προγράμματα  με σημαντική επιτυχία στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία”, τονίζει ο Τούρκος ειδικός αλλά θα τον αφήσουμε να μείνει με την απορία αφού ως έθνος ήμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, την οποία έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...