Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Βρετανοί θα βοηθήσουν την Τουρκία στην κατασκευή υποβρυχίων-Τεχνολογία αιχμής στην Άγκυρα από το Λονδίνο

Μιλώντας στην νεολαία ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με την Τουρκία στην παραγωγή σύγχρονων υποβρυχίων, ενώ τόνισε ότι έχει προχωρήσει πολύ η κατασκευή μη επανδρωμένων μίνι-υποβρυχίων.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συνεργαστεί με την Τουρκία στην παραγωγή υποβρυχίων. Ας ελπίσουμε ότι με το νέο βήμα που κάναμε, φτάνουμε στο σημείο να παράγουμε μη επανδρωμένα υποβρύχια”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να κατασκευάσουν αεροπλανοφόρα και υποβρύχια και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συνεργαστεί για την κατασκευή υποβρυχίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλώνοντας ότι η χώρα έχει κάνει ένα νέο βήμα πέρα ​​από την κατασκευή υποβρύχιων, είπε: "Ελπίζω ότι φτάνουμε στο σημείο να παράγουμε μη επανδρωμένα υποβρύχια στο νέο βήμα που κάναμε. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία ανανεώνεται συνεχώς. Δεν είναι το ίδιο πράγμα και στην ιατρική; Υπάρχει μια πρόοδος που γίνεται συνεχώς στην ιατρική», τόνισε ο ίδιος.

Το νέο μη επανδρωμένο υποβρύχιο της ASELSAN

Ο τομέας του υποβρύχιου πολέμου στο Αιγαίο είναι μεγάλης σημασίας για την τελική έκβαση ναυτικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο και καθοριστικός για την άμυνα των νησιών μας.

Η Τουρκία σε αντιστάθμισμα προχώρησε στην εκπόνηση κατασκευής υποβρυχίων της ,σύμφωνα με το οποίο θα τίθενται σε λειτουργία κάθε χρόνο ένα από τα συνολικά  6 υποβρύχια κλάσης Reis που  θα παραδοθούν στο τουρκικό ναυτικό έως το 2027.

Οι Τούρκοι ανέπτυξαν το μίνι υποβρύχιο STM500 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ειδικές δυνάμεις και μπορεί να μεταφέρει έως και 6 άτομα, για διεξαγωγή επιχειρήσεων στο Αιγαίο, ενώ ενέταξαν το UAV Aksungur στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αναβαθμίζοντας την απειλή κατά των υποβρυχίων μας σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο.

Τώρα η τουρκική αμυντική εταιρεία ASELSΑN προβαίνει στην κατασκευή ενός "κυνηγού υποθαλάσσιων απειλών" όπως ονομάζει , ένα νέο μη επανδρωμένο υποβρύχιο αυτόνομο ρομποτικό όχημα σε σχήμα και μέγεθος τορπίλης, προκειμένου να αμφισβητήσει την υποθαλάσσια κυριαρχία  στο Αιγαίο.

Η ASELSAN εργάζεται επίσης σε πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν ευρέως στο πεδίο της μάχης του μέλλοντος, οι οποίες μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως και που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις και να τις  εφαρμόζουν μόνες τους.

Οι λύσεις που αναπτύχθηκαν χρησιμοποιούνται στην άμυνα πλοίων και υποβρυχίων και στην προστασία κρίσιμων λιμανιών και παράκτιων υποδομών. Με την αποστολή αυτόνομων υποβρυχίων οχημάτων σε ανοιχτά κρίσιμα λιμάνια, μπορεί να εντοπιστεί η απειλή του εχθρού που πλησιάζει.

Επιπλέον, επιθέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με υποβρύχια αυτόνομα οχήματα χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το προσωπικό. Τα εχθρικά στοιχεία μπορούν να εξουδετερωθούν με οχήματα που περιέχουν εκρηκτικά ή πυρομαχικά.

Η χώρα μας οφείλει και αυτή να αναπτύξει ανάλογη διαδικασία, για την αγορά ή την από κοινού κατασκευή με άλλη χώρα, μη επανδρωμένων μικρών υποβρυχίων.

Επίσης και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει σε αυτό, μετά την δημιουργία μη επανδρωμένων μικρών σκαφών επιφανείας.

Η Τουρκία έχει επενδύσει πάρα πολλά στον τομέα γενικά των  μη επανδρωμένων συστημάτων και στις Τρεις διαστάσεις, για να μπορέσει να επιτύχει επιθετικό κορεσμό, σε ενδεχόμενη κρίση με την χώρα μας, αποφεύγοντας παράλληλα τις απώλειες ανθρώπινου προσωπικού. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ