Πυρ και μανία οι Τούρκοι με την συμμαχία και την δυνατότητα διάλυσης των Νεο-Οθωμανικών σχεδίων τους.
Για σχέδιο διάλυσης της Τουρκίας και δημιουργία Κουρδικού κράτους και εκδίωξης των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο κάνει λόγο μεγάλη τουρκική εφημερίδα, ακολουθώντας το κλίμα των ημερών κατά της δύσης.
“Οι δυτικοί αγνοούν το γεγονός ότι οι αγγλοσαξονικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις εντός του ΝΑΤΟ επιβάλλουν τρεις χάρτες στην Τουρκία.
Ο πρώτος από αυτούς τους χάρτες είναι το Κουρδιστάν, ο δεύτερος είναι ο χάρτης της Σεβίλλης και ο τρίτος είναι η Κύπρος.
Η Τουρκία πρέπει να αντισταθεί σε αυτούς τους τρεις χάρτες για την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ευημερία των μελλοντικών της γενεών.
Ενώ αυτή η αντίσταση συνεχίζεται, η παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διατηρηθεί.
Αυτοί που λένε ότι όλο αυτό είναι βιώσιμο εξαπατούν τον εαυτό τους. Το 1964, όταν η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, προσπάθησε να επέμβει στην Κύπρο, τέθηκε βέτο με μια βαριά απειλητική επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ.
Πολεμώντας το PKK/YPG στη Συρία το 2019, η Τουρκία προειδοποιήθηκε αυτή τη φορά από την απειλητική επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως νέα πρόκληση.
Η Άγκυρα δεν μπορούσε καν να απαντήσει σε αυτή την επιστολή.
Το πρωί της 22ης Νοεμβρίου 2020, οι καταδρομείς πολεμικού πλοίου συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, της Γερμανίας, αποβιβάστηκαν στο υπό τουρκική σημαία εμπορικό πλοίο στην ανοιχτή θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, χωρίς τουρκική άδεια και χωρίς την έγκριση του Καπετάνιου.
Συνέλαβαν τον καπετάνιο και το πλήρωμα και τους ανέκριναν.
Αυτό το γεγονός, που ήταν μια επαίσχυντη σελίδα στην τουρκική ναυτική μας ιστορία, ήταν μια δεύτερη πρόκληση επίσης.
Ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις της δύσης αλλάξουν πολιτική, το τουρκικό έθνος δεν μπορεί να χωνέψει και να ξεχάσει αυτές τις προσβολές.
Αποστολή του ΝΑΤΟ και η Τουρκία
Υπό κανονικές συνθήκες, η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε το 1990, όταν τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος.
Τότε οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί στη δική τους ήπειρο και να είχαν παραδώσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια στις ευρωπαϊκές χώρες.
Αντίθετα, οι ΗΠΑ στοχεύοντας στην παγκόσμια κυριαρχία, επέκτειναν το ΝΑΤΟ τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης όσο και στο φάσμα των δραστηριοτήτων του.
Ως εκ τούτου, από τότε τροφοδοτούν αστάθεια που αντανακλάται μέχρι σήμερα.Το ερώτημα δεν είναι αν το ΝΑΤΟ είναι συμβατό με τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.
Το ερώτημα είναι αν το ΝΑΤΟ είναι συμβατό με τα συμφέροντα της ανθρωπότητας.Η Τουρκία δεν μπορεί να δαμάσει το ΝΑΤΟ μόνο με το δικαίωμα αρνησικυρίας της.
Για παράδειγμα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Στόλτενμπεργκ δίνει μεγάλες υποσχέσεις στην Ουκρανία εκ μέρους του ΝΑΤΟ, ρωτάμε αν παίρνει έγκριση από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας;
Παίρνει έγκριση από την Άγκυρα; Οχι. Είναι απλά εγκεκριμένο από τις Η.Π.Α.
Μπορεί ένας εκπρόσωπος 30 χωρών μελών, εξαιρουμένων των ΗΠΑ, να βγει και να πει στον Στόλτενμπεργκ ότι υπερβαίνετε τις εξουσίες σας; Οχι.
Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι το ΝΑΤΟ έχει εισέλθει σε μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία που δεν έχει ξαναζήσει στην ιστορία του, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και πυρηνική απειλή.
Από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά λάθος να βλέπουμε το ΝΑΤΟ ως έναν καθαρά διεθνή στρατιωτικό οργανισμό συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ είναι μια δύναμη διανοητικής επιρροής/επιρροής τόσο με την ήπια όσο και με τη σκληρή του δύναμη.
Πρόκειται για μια οχυρωμένη στρατιωτική δομή που έχει ολοκληρώσει την εξάπλωσή της με τη μορφή ιστού αράχνης σε όλους τους τομείς από τον κοινωνικό τομέα μέχρι την πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης, τον ακαδημαϊκό χώρο και τις επιχειρήσεις.
Σήμερα, τα τουρκικά συμφέροντα απαιτούν τη διατήρηση της γεωπολιτικής ισορροπίας κέρδους-απώλειας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Ωστόσο, η συνείδηση του ΝΑΤΟ και της Δύσης των τελευταίων 71 ετών είναι αρκετά ισχυρή ώστε να βάλει τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα σε δεύτερο πλάνο.
Ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης και της ακαδημαϊκής κοινότητας, που ενημερώνει το κοινό, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της δυτικής εξουσίας.
Έχουμε μια αντιπολίτευση που βλέπει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ ως εθνικό μας συμφέρον.
Για παράδειγμα, η ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρώσει την περικύκλωση της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα από τον Βορρά και θα ανοίξει εντελώς και αμετάκλητα το δρόμο για τις ΗΠΑ να αλλάξουν τα σύνορα της Τουρκίας, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες.
Παρά το γεγονός αυτό, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι σε θέση να υποστηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, αλλά με τους δικούς της όρους”, καταλήγει το ίδιο μεταξύ άλλων.
Οι Τούρκοι στο πλαίσιο της εμπέδωσης των Νεο-Οθωμανικών σχεδίων της, θεωρεί ως “ βαρίδι” την παρουσία της στο ΝΑΤΟ, και για αυτό άσχετα από την υπόθεση των F-16, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την απόσυρση της από αυτό, και την ανεξάρτητη πορεία της έχοντας ταυτόχρονα σχέσεις με Ανατολή και Δύση, ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον.