Ελληνοτουρκικά

Μην παραχαράσσετε την ιστορία! Γελοιότητες από Τουρκικά ΜΜΕ: Πόσες εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ να ζητήσουμε αποζημίωση από την Ελλάδα;

Πόσες εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ να ζητήσουμε αποζημίωση από την Ελλάδα, διερωτάται ο Özay Şendir, αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Milliyet, απηχώντας τις θέσεις του καθεστώτος Ερντογάν και θέτοντας τα θεμέλια για μια νέα κρίση.

100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η Άγκυρα προσπαθεί να αντιστρέψει τους ρόλους και να παρουσιαστεί ως θύμα στη διεθνή κοινότητα, καθώς οι επιθετικές της ενέργειες και η ρητορική κατά της Ελλάδας κορυφώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Η Πολωνία ετοιμάζεται να απαιτήσει από τη Γερμανία 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα ζήτησε αποζημίωση 162 δισ. ευρώ από τη Γερμανία το 2013. Στη συνέχεια, το 2015 αύξησαν αυτή την αποζημίωση μεταξύ 269 και 332 δισ. ευρώ, τον υπολογισμό της κυβέρνησης δημοσίευσε η εφημερίδα Το Βήμα. Κατόπιν, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε σημείωμα στη Γερμανία, ζητώντας συνομιλίες για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την πληρωμή των 320 δισ. ευρώ που υπέστησαν στον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας τον Ιούλιο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επανέφερε το θέμα και χάρισε στον καλεσμένο του ένα βιβλίο για εκείνη την περίοδο.

Η Γερμανία λέει ότι το 1960 επί Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας πλήρωσε 115 εκατομμύρια μάρκα στην Ελλάδα ως αποζημίωση και το θέμα έχει κλείσει. Το Βερολίνο λέει ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων με την Πολωνία έχει επίσης επιλυθεί στο παρελθόν και δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί.

Μάλιστα, παρόμοια κατάσταση ισχύει και για το Ισραήλ. Η Γερμανία πλήρωσε μια πολύ σοβαρή αποζημίωση στο Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια συνέχισε να πληρώνει τα θύματα της γενοκτονίας με διάφορα κεφάλαια. Το 2007, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Τόμας Στεγκ είπε ότι μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις για πρόσθετες πληρωμές εάν ζητηθεί από το Ισραήλ.

Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να ζητούνται αποζημιώσεις για παγκόσμιους πολέμους και ακόμη και αν το θέμα είχε ολοκληρωθεί με συμφωνία στο παρελθόν, μπορούν να ανοίξουν ξανά φάκελοι αποζημιώσεων.

Γνωρίζετε τη γειτονιά Karaağaç στην Αδριανούπολη; Αυτή η γειτονιά, που απέχει 4 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα, αφέθηκε στην Τουρκία από την Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως πολεμικές αποζημιώσεις.

Οι πιο σκληρές διαφωνίες μεταξύ του Ισμέτ Πασά, ο οποίος παρευρέθηκε στη Λωζάνη για λογαριασμό της Τουρκίας, και του Ραούφ Μπέη, του πρωθυπουργού της εποχής, έγιναν για την πολεμική αποζημίωση που έπρεπε να ληφθεί από την Ελλάδα. Σε αυτή τη συζήτηση χρειάστηκε να παρέμβει προσωπικά ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Στη Λωζάνη, οι Δυνάμεις της Αντάντ πρότειναν ότι η Ελλάδα, η οποία βίωνε εσωτερική αναταραχή, δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις και ως εκ τούτου το Karaağaç έπρεπε να δοθεί στην Τουρκία ως αποζημίωση. Ο Ισμέτ Πασάς, λαμβάνοντας υπόψη την ακόμη κατεχόμενη Κωνσταντινούπολη και άλλα σημαντικά ζητήματα, είπε ότι πρέπει να γίνει ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρωθυπουργός Ραούφ Μπέης αρνήθηκε να δεχτεί τον Karaağaç ως αποζημίωση, λέγοντας: «Θα πολεμήσουμε ξανά τους Έλληνες αν χρειαστεί». Η γλώσσα των κρυπτογραφημένων τηλεγραφημάτων μεταξύ των δύο γινόταν όλο και πιο σκληρή. Ο Ισμέτ Πασάς τηλεγράφησε στον Ραούφ Μπέη, λέγοντας: «Θα φύγω από τις διαπραγματεύσεις, μπορείτε να στείλετε τον υπουργό Οικονομικών που είναι περίεργος να είναι εδώ». Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αφού διάβασε όλη την αλληλογραφία μεταξύ των δύο, περιγράφει το μονοπάτι που ακολούθησε στο Νουτούκ ως εξής:

«Γενικά, η στάση μου και προς τις δύο πλευρές δεν ήταν ήπια. Δεν πήρα τον δρόμο να φιμώσω την άλλη πλευρά δίνοντας δικαίωμα στη μία πλευρά». Η Τουρκία, χωρίς χρήματα και σε κατάσταση εσωτερικής αναταραχής, συμφώνησε να δεχθεί το Karaağaç ως αποζημίωση και εστίασε στα αποτελέσματα που πέτυχε σε ζωτικά ζητήματα, ιδιαίτερα στην εκκένωση της Κωνσταντινούπολης, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση που έκανε.

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε διπλωματικές και στρατιωτικές μεθόδους ενάντια σε αυτό το κακό [στην Ελλάδα], η Αθήνα θα μειώσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα στο 7% στο Αιγαίο, θα κάνει το βήμα των 12 μιλίων και θα καλέσει τον στρατό της ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αν δεν είμαστε μέλος, να απομακρύνουν τους Τούρκους στρατιώτες από την Κύπρο.

Η Τουρκία δεν είναι χώρα που μπορεί να ανταγωνιστεί την Ελλάδα, αυτή είναι η ανώτερη πλευρά της. Αν δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε, μπορούμε τώρα να τους δείξουμε το όπλο που έστρεψε η Ελλάδα στη Γερμανία. Εφόσον ανοίγουν ξανά οι κλειστοί φάκελοι αποζημιώσεων, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει τώρα την αποζημίωση για την εισβολή στην Ανατολία. Ως χώρα που δεν νοιάζεται για τη Λωζάνη και εξοπλίζει τα νησιά, η Ελλάδα δεν μπορεί να πει «Λύσαμε το θέμα των αποζημιώσεων στη Λωζάνη». Η Τουρκία μπορεί να μην λάβει αποζημίωση, αλλά θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει για άλλη μια φορά την ελληνική βαρβαρότητα στην Ανατολία και να ανακοινώσει ξανά στον κόσμο ποιος έχει μάτια σε ποιανού τη γη.

Όπως το ελληνικό κοινοβούλιο πήρε απόφαση να ζητήσει αποζημίωση από τη Γερμανία, έτσι και το TGNA μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση αφού προβεί στις απαραίτητες έρευνες. Η Ελλάδα πρέπει να δει ότι το κακό που κάνει κατά της Τουρκίας καθημερινά και συστηματικά θα έχει όχι μόνο στρατιωτικές αλλά και διπλωματικές και οικονομικές συνέπειες».

Πληθαίνουν οι τουρκικές κραυγές

Πρέπει να ήρθε η ώρα να πούμε στοπ στην Ελλάδα, η οποία αύξησε την θρασύδειλη στάση της απέναντι στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει όρια στις προκλήσεις της και επιδεικνύει εχθρική στάση, καθώς ο Πρόεδρός μας έδωσε πολύ ουσιαστικά μηνύματα στην Ελλάδα στην ομιλία του στο Teknofest Karadeniz 2022 Samsun. Όχι μόνο σε αυτήν, αλλά και στις ΗΠΑ, αναφέρει δεύτερο τουρκικό ΜΜΕ.

«Ω Έλληνα, κοίτα την ιστορία. Αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Τότε έχουμε μόνο μια πρόταση, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε.

Τώρα ας πιέσουμε αυτούς τους αλαζονικούς σε κάθε τομέα. Ας δείξουμε τα έγγραφα με αποδείξεις εντός ΝΑΤΟ, να εξηγήσουμε ότι εισέβαλαν και όπλισαν τα νησιά μας, ας εξηγήσουμε ότι έδωσαν εκπαίδευση δολιοφθοράς στο Στρατόπεδο του Λαυρίου.

Υπήρχε ένα πολύ καλό πρόγραμμα στο κανάλι CNN Turk χθες το βράδυ. Ο δημοσιογράφος μας Özay Şendir εκεί έδωσε μια πολύ καλή ιδέα και είπε, "Ας τους κάνουμε μήνυση για αποζημίωση για την κατοχή τους πριν από ένα χρόνο".

Μπορούμε να φέρουμε την υπόθεση της αποζημίωσης στην ημερήσια διάταξη απαριθμώντας όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής που έκανε στην Ανατολία, παίζοντας με την τιμή μας, στοιχειώνοντας τις γυναίκες και τα παιδιά μας, σκοτώνοντας γέρους και γυναίκες με ξιφολόγχες.

Μου άρεσε το πρόγραμμα χθες το βράδυ, οι συμμετέχοντες ήταν υπέροχοι. Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Mehmet Ağar μοιράστηκε τις πολύτιμες πληροφορίες του και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Mustafa Yücel και Erdoğan Karakuş, συνταξιούχους πιλότους αεροσκαφών και την ομάδα του CNN.

Συμπέρασμα

Στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή οι Τούρκοι συλλογικά και μεθοδικά προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τους Νεότουρκους του Κεμάλ, απαιτώντας με θράσος ακόμα και πολεμικές αποζημιώσεις από την Ελλάδα.

Η διπλωματία της κουτοπονηριάς κορυφώνεται με τη νέα αυτή πρακτική των φερέφωνων του Ερντογάν, τη στιγμή που η ρητορική μίσους, οι πολεμικές απειλές και οι παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Άγκυρα προσπαθεί να αμαυρώσει την Ελλάδα ως επιτιθέμενη χώρα, τόσο στο παρόν, όσο και 100 χρόνια πριν, με διττό στόχο να κερδίσει από την ψυχροπολεμική σύγκρουση των δύο χωρών και να αχρηστεύσει την ελληνική ατζέντα των πολεμικών αποζημιώσεων στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...