Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ειδική ανάλυση Καθηγητή Γρίβα: Το Rafale θα εποπτεύει μέχρι την Άγκυρα -Ποιος είναι ο "αεροθαλασσιοχερσαίος" χώρος και η σημασία του Ariel (Ηχητικό)

"Δεν είναι τίποτε φοβερό τα Bayraktar. Οι Τούρκοι νομίζουν πως έφεραν τεχνολογίες από το μέλλον" ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika FM ο γνωστός αναλυτής, καθηγητής της σχολής Ευελπίδων κ. Κώστας Γρίβας

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις ισχυροποίησης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.  Κινήσεις που δίνουν μεγάλη υπεροπλία στην χώρα μας σε συγκεκριμένους τομείς και των τριών όπλων, συμπληρώνει ο καθηγητής.

Κορωνίδα όλων των κινήσεων η απόκτηση των Rafale που ακόμα και σε μικρούς αριθμούς των 6 ή 12 (έξι έχουμε τώρα, 12 στην αρχή του επομένου έτους) μπορούν να κάνουν την διαφορά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής επισημαίνει: 

Λοιπόν εδώ λοιπόν παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει η Ελλάδα και πρέπει να γίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια και παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι Τούρκοι, την επικίνδυνη προσπάθεια με την ανάπτυξη δικών του συστημάτων, η χώρα που πραγματικά καινοτόμησε και εισήγαγε νέα δεδομένα στην εναέρια μάχη της περιοχής, αλλά μετέπειτα και στην αεροναυτική και στη χερσαία ήταν η Ελλάδα και σε μεγάλο βαθμό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η αγορά των Rafale. 

Πρέπει να το δούμε ως ολότητα ενοποίησης των συστημάτων και το Rafale σου επιτρέπει την ενοποίηση της αεροπορικής σου δύναμη σε μία ολότητα και τι εννοώ να πούμε πόσα έχουμε μέχρι στιγμής έχουμε έξι μεταχειρισμένα μεν αλλά της τελευταίας έκδοση πού είναι η πιο προηγμένη που υπάρχει και περιμένουμε και άλλα 6.

Η είσοδός τους σε υπηρεσία θα γίνει πολύ σύντομα δηλαδή κανονικά βάσει των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων πρέπει να αρχίσει τον Αύγουστο το Σεπτέμβριο και μέχρι το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο με έχουμε σε υπηρεσία 12 Rafale.

Πέραν της πολύ ισχυρές, πολύ μεγάλες τους ικανότητες ως αεροπλάνο, έχουν ένα στοιχείο που είναι μοναδικό, που δεν έχει υπάρξει στο ελληνοτουρκικό περιβάλλον και δεν το έχουνε οι Τούρκοι.

Αυτό είναι αυτό είναι η δυνατότητα να λειτουργούν να κάνουν βολές το με στοχοποίηση μέσω datalink, μέσω δεδομένων.

Δηλαδή το ιπτάμενο ραντάρ το δικό μας, το Ariel λοιπόν να εποπτεύει όλο τον ελληνοτουρκικό χορό μέχρι σε βάθος μέσα στην Μικρά Ασία, να περνάει μέσω ζεύξης δεδομένων τα στοιχεία στοχοποιήσεις και εκεί να επιλέγεται ο στόχος.

Εξαιρετικά σημαντική είναι και η παρουσία των Ελληνικών υποβρυχίων Τ214 τονίζει ο καθηγητής αλλά και των νέων βλημάτων που έχει πλέον το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Θυμίζουμε ότι ο τύπος υποβρυχίου 214 είναι ένα υποβρύχιο με κίνηση ηλεκτρικού ντίζελ που κατασκευάζεται από την Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW). Η κίνηση του οφείλεται σε σύστημα ντίζελ, ενώ συμπληρώνεται από σύστημα ανεξαρτησίας από ατμοσφαιρικό αέρα (air-independent propulsion, AIP) με χρήση στοιχείων κυψελών καυσίμου υδρογόνου, τύπου μεμβράνης πολυμερούς ηλεκτρολύτη της Siemens (polymer electrolyte membrane, PEM).

Ονειρεύονται και οι Τούρκοι Rafale 

Βλέποντας όλα αυτά οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει νέο δικό τους αφήγημα ζητώντας και εκείνοι Rafale. Όπως γράφαμε πρόσφατα ο απόστρατος Τούρκος Αντιπτέραρχος Καρακούς επιχειρεί να "ψαρέψει σε θολά νερά" συμβουλεύοντας τον Ερντογάν να αγοράσει. 

"Η Τουρκία «επιλέγει» μαχητικά Rafale για την Πολεμική της Αεροπορία καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι απίθανο να εγκρίνει τις πωλήσεις των F-16 - λέει Ανώτατος Διοικητής", είναι ο τίτλος άρθρου του Tanmay Kadam, Ινδού μηχανικού και γεωπολιτικού ερευνητή, ο οποίος επικαλείται απόψεις-ιδέες που εξέφερε ο απόστρατος Τούρκος Αντιπτέραρχος Καρακούς σε τουρκική τηλεοπτική εκπομπή.

Ενώ το θέμα με τα "τουρκικά Rafale" ανακυκλώνεται τεχνηέντως με κάθε ευκαιρία. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...