Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τα νησιά μας στο στόχαστρο της 4ης τουρκικής στρατιάς με το "μοντέλο Πούτιν"

Οι Τούρκοι πιθανόν θα ακολουθήσουν το μοντέλο “Πούτιν” στα νησιά μας, επικαλούμενοι δήθεν ελληνική στρατιωτική απειλή σε τόπο και χρονικό διάστημα που αυτοί θα επιλέξουν, αφού οι απειλές τους διαδέχονται η μία την άλλη ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Κρίνεται σκόπιμο να επισημάνουμε ότι η Τουρκική Στρατιά Αιγαίου έχει συγκροτήσει από τον καιρό ειρήνης την EMOGK με αποστολή τη διεξαγωγή αμφίβιας και αεροκίνητης-αερομεταφερόμενης επιχείρησης στο Αιγαίο, της οποίας η δομή και οργάνωση είναι άκρως επιθετική, σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το θέμα των ελληνικών νησιών συμφωνούν Κεμαλιστές, “Γκρίζοι Λύκοι”, ισλαμιστές, εθνικιστές, και γενικά όλοι οι πολιτικοί φορείς της χώρας αυτής, που διάγει περίοδο τρομερών οικονομικών προβλημάτων, και ο λαούς τους δεν έχει να ζήσει στην κυριολεξία.

Η Τουρκία, πιθανότατα να επικαλεστεί με ξεδιάντροπο τρόπο ακόμα και το 51ο άρθρο του ΟΗΕ για τη συλλογική και ατομική αυτοάμυνα, σύμφωνα με το οποίο κάθε μέλος του ΟΗΕ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας εάν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το καθεστώς Ερντογάν, ενδεχομένως να πραγματοποιήσει προληπτικό χτύπημα σε κάποιο ελληνικό νησί, βραχονησίδα, μικρόνησο, “για να εξουδετερώσει δήθεν την απειλή που δήθεν διατρέχει η χώρα” ( και η οποία βρίσκεται μόνο στο μυαλό του βαθέως κράτους που ελέγχει τον Ερντογάν), επικαλούμενη σίγουρα  επιχείρηση  “αποστρατιωτικοποίησης", κάτι που ζητά συνέχεια η τουρκική πλευρά από την Αθήνα.

Την ίδια περίοδο η  ελληνική πλευρά, εξοπλίζει συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις, τηρώντας όμως πολιτική τύπου “Μεταξά”, και γνωρίζοντας ότι η Άγκυρα αναζητά να δημιουργήσει και να μεγεθύνει κάθε επεισόδιο στο Αιγαίο, προσπαθεί να αποφύγει οτιδήποτε θα οδηγούσε σε κρίση με τον Ερντογάν και το φασιστικό καθεστώς του, που ζει και αναπνέει για να κάνει πολέμους σε γειτονικά κράτη.

Δυστυχώς αυτού του είδους η πολιτική δεν θα οδηγήσει πουθενά, αφού οι Τούρκοι δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί τελείως ( προκαλώντας με κάθε μέσο), και είναι πιθανότατα θέμα χρόνου να εκδηλώσουν το σχέδιο τους στο Αιγαίο για κρίση με την Ελλάδα, διότι σχέδιο έχουν εδώ και χρόνια, απλά το επικαιροποιούν κατά διαστήματα.

Η Ελλάδα οφείλει να πάρει άμεσες αποφάσεις και θα ήταν καλό να αποστείλουμε μια πάνοπλη ελληνική Μεραρχία στην Κύπρο, επαναφέροντας την κατάσταση πριν από την ανήκουστη απόσυρση της το 1967, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατοχή του 40% του νησιού.

Μέσα σε αυτήν την Μεραρχία, θα βρίσκεται και μια ισχυρή δύναμη κομάντος (Αλεξιπτωτιστών, βατραχανθρώπων κά) εκπαιδευμένων ειδικά για να υλοποιήσουν  ειδικές επιχειρήσεις εντός της τουρκικής επικράτειας, ταυτόχρονα με επιθετική δράση των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο, σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές υποδομές εντός Τουρκίας που χρήζουν προσοχής σε μια ελληνοτουρκική σύγκρουση, όπως φράγματα, υδροηλεκτρικοί σταθμοί, αεροδρόμια, βάσεις πυραύλων, οι οποίες θα βρεθούν στο έλεος των δυνάμεων μας.

Τώρα κάποιοι θα πουν ότι και οι Τούρκοι μπορούν να πράξουν το ίδιο στην ελληνική ηπειρωτική χώρα.

Όντως μπορούν οι Τούρκοι να κάνουν κάτι ανάλογο, αλλά θα πρέπει  να στείλουν τους άνδρες τους, είτε από θαλάσσης, είτε από αέρος,  να διασχίσουν το Αιγαίο από Ανατολάς, ή από Νότο ( Λιβύη), και αυτό είναι πραγματικά τρομερό επικίνδυνο για αυτούς, ειδικά μετά την δημιουργία μεγάλης ελληνικής βάσης στην Κρήτη.       

Τι πρέπει να γίνει 

Η χώρα μας οφείλει να σχεδιάσει την περιοδική αποστολή τετράδας μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση “Α.Παπανδρέου” στην Πάφο, ενώ στην ίδια βάση να μετασταθμεύουν και ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υλοποιούμε ασκήσεις προσβολής χερσαίων στόχων νύκτα και ημέρα, για να εμπεδώσουν οι Τούρκοι με ποιους έχουν να κάνουν σε περίπτωση που υπερβούν τα εσκαμμένα.

Στην ναυτική βάση στην Κύπρο επίσης οφείλουμε σχεδιάσουμε την παρουσία μόνιμα μίας Φρεγάτας και ενός υποβρυχίου για την κάλυψη του νησιού σε έκτακτες ανάγκες.

Παράλληλα όμως με τον διαγωνισμό για την απόκτηση από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό υπερσύγχρονων Φρεγατών, θα πρέπει να εξετάσουμε την πώληση στην Κύπρο, ΤΠΚ παλαιάς τεχνολογίας που διαθέτουμε, ενώ το ίδιο θα ήταν καλό να κάνουμε και με ένα τουλάχιστον υποβρύχιο παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία ( ΤΠΚ-υποβρύχιο) θα αναλάμβανε να εκσυγχρονίσει η Λευκωσία με δικά της έξοδα.    

Η άφιξη ξανά μετά από 53 χρόνια μιας πάνοπλης ελληνικής Μεραρχίας, μαζί με την παρουσία αεροσκαφών/ελικοπτέρων και πολεμικών πλοίων, θα προκαλούσε σίγουρα έντονη ανησυχία στην Άγκυρα ότι και δηλώνουν πολλοί ειδικοί και μη.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, και πλέον  η ψαλίδα με την Τουρκία θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αφού εκτός των 24  RAFALE, της αγοράς F-35 , της αναβάθμισης 83 F-16 Viper, γεγονός που μας δίνει αεροπορική υπεροχή σε όποιο σχέδιο ετοιμάσουμε ως απάντηση πιθανών τουρκικών επιθετικών ενεργειών σε Αιγαίο, Κρήτη, ή Κύπρο.

https://youtu.be/sKpVLRajL6E
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ