Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Επικίνδυνα μηνύματα! Η ονομασία και η ημερομηνία άφιξης του 4ου γεωτρύπανου της Τουρκίας φωτογραφίζουν την Ελλάδα

"Το 4ο πλοίο γεώτρησης, το οποίο ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα στις 7 Μαρτίου και αυτή τη στιγμή πλέει στα ανοιχτά της Δυτικής Αφρικής, θα βρίσκεται στην Τουρκία στις 19 Μαΐου, την ημέρα  εορτασμού Νεολαίας και Αθλητισμού, που θέσπισε ο Κεμάλ  Ατατούρκ.. Εάν δεν υπάρξει αλλαγή ή διακοπή στην καθορισμένη διαδρομή, το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι Tasucu στη Μερσίνα στις 10:00 το πρωί της 19ης Μαΐου." , αναφέρει στην εισαγωγή άρθρου του  τουρκικό ΜΜΕ, του οποίου η συνέχεια έχει ως ακολούθως:

"Μετά την ανακάλυψη 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων, ενώ επεκτείνει τον στόλο πλοίων της. Μετά τα Fatih, Yavuz και Kanuni, το 4ο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας εντάσσεται στον στόλο της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα από τα πέντε πλοία στον κόσμο

Ενώ υπάρχουν συνολικά πέντε πλοία αυτής της κατηγορίας στον κόσμο, η Τουρκία αποκτά ένα από αυτά τα πλοία με την τελευταία της κίνηση. Με μήκος 238 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα, ύψος πύργου 104 μέτρα και βάρος 68 χιλιάδες μεικτούς τόνους, το νέο πλοίο γεώτρησης τραβά την προσοχή και με τα χαρακτηριστικά του. Το πλοίο, το οποίο μπορεί να ενεργήσει  σε βάθος 12.200 μέτρων γεώτρηση, θα μπορεί να λειτουργεί και σε βάθος 3.600 μέτρων.

Το πλοίο, το οποίο έχει πλήρωμα 200 ατόμων, θα μεταφέρει το πλήρωμα που θα πραγματοποιήσει την επιχείρηση γεώτρησης. Από την άλλη, το πλοίο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία 7ης γενιάς, διαθέτει ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης. Το πλοίο, το οποίο διαθέτει διπλούς πύργους και 2 ασφαλή συστήματα BOP 7 ram, διαθέτει σύστημα απόσβεσης κυμάτων (CMC) και στους δύο πύργους. Επιπλέον, ένα σύστημα ελεγχόμενης διάτρησης πίεσης (MPD) χρησιμοποιείται επί του σκάφους. Είναι επίσης θέμα περιέργειας ποιο θα είναι το όνομα του πλοίου, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία. Ενώ το όνομα του 4ου πλοίου γεωτρήσεων που θα ενταχθεί στον στόλο μετά τα Fatih, Yavuz και Kanuni δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ορισμένες επιλογές.  αξιολογούνται.

Τα πλοία γεώτρησης βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα

Αναμένεται ότι η πρώτη αποστολή του πλοίου γεώτρησης, που θα ενισχύσει την ισχύ της Τουρκίας στις θάλασσες, θα γίνει στις περιοχές όπου έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα. Από την άλλη πλευρά, οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα. Επί του παρόντος, το πλοίο γεώτρησης Fatih συνεχίζει τις εργασίες του στοεδάφιο Gökçe-1 στη Μαύρη Θάλασσα, το γεωτρύπανο Kanuni Türkali-4 με τη γεώτρηση και το πλοίο γεώτρησης Yavuz συνεχίζει τις εργασίες του στην περιοχή της βαλβίδας κεφαλής φρεατίου. Ενώ το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Paşa συνεχίζει τα καθήκοντά του στη Μαύρη Θάλασσα, το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis βρίσκεται για συντήρηση στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνοντας ότι το νέο πλοίο γεωτρήσεων είναι καθ' οδόν, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez είπε: «Ήμασταν πολύ απασχολημένοι με το έργο μας για να φέρουμε έναν πλήρως ανεπτυγμένο στόλο γεωτρήσεων στη χώρα μας, η οποία περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από η θάλασσα. Τώρα ανυπομονούμε για το τέταρτο γεωτρύπανό μας, το οποίο είναι καθ' οδόν προς την Τουρκία. Ευχόμαστε καλή τύχη».

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας το οποίο είναι καθ΄ οδόν , σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα θα ονομαστεί Alparslan  και θα αφιχθεί στην Τουρκία στις 19 Μαϊου.  Τυχαίο...δεν νομίζουμε και εξηγούμε.

Οι συμβολισμοί Ερντογάν κατά του Ελληνισμού

Η μάχη του Ματζικέρτ

Ο Alparslan ήταν ο Σελτζούκος Τούρκος που στις 26 Αυγούστου του 1071, κοντά στο Μαντζικέρτ, σημερινό Μαλαζγκίρτ στην Τουρκία, νίκησε τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ρωμανό Δ Διογένη. 

Αυτή η ήττα των βυζαντινών στρατευμάτων και κυρίως, η εσωτερική πολιτική παράλυση που ακολούθησε, επέτρεψε τη μόνιμη εγκατάσταση των Σελτζούκων στη Μικρά Ασία.

Οι Βυζαντινοί με την ήττα στο Ματζικέρτ έχασαν και τις οδούς που οδηγούσαν στις ανατολικές τους επαρχίες και ειδικά στην Αρμενία, με αποτέλεσμα να χάσουν και τον έλεγχο των κατοίκων τις περιοχής. Αυτοί οι ορεσίβιοι κάτοικοι επάνδρωναν σε μεγάλο βαθμό το στρατό του Βυζαντίου και τον έκαναν πιο αξιόμαχο.

Ακόμα, ο δρόμος για τον εκτουρκισμό των πληθυσμών της περιοχής είχε ανοίξει, δυσχεραίνοντας ακόμα πιο πολύ την ανακατάληψη αυτών των περιοχών από τους μετέπειτα αυτοκράτορες.

Χάθηκαν πολλές γαίες, τις οποίες έδιναν για επιβράβευση στα στρατεύματα οι αυτοκράτορες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τους παρέχουν άλλα ανταλλάγματα, μετατρέποντας το στρατό από εθνικό σε μισθοφορικό.

Το τζαμί Τσαμλουτζά στην Κωνσταντινούπολη έχει 4 μιναρέδες ύψους 107.1 μέτρων, ως αναφορά στη μάχη του Μαντζικέρτ (1071)

Το 2018, το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε τα μελλοντικά του σχέδια θέτοντας στόχους για το 2023, 2053 και 2071, θέλοντας να εορτάσει αντίστοιχα τα 100 χρόνια της Δημοκρατίας, τα 600 απ'την πτώση της Κωνσταντινούπολης και τα 1000 από τη μάχη του Μαντζικέρτ. 

Η ημέρα νεολαίας και άθλησης του Ατατούρκ

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε το 2019 για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από τα γεγονότα του 1919, ο  Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε την ημέρα ως «το πρώτο βήμα που έγινε προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία».

«Η 19η Μαΐου είναι η μέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ έφτασε στη Σαμψούντα και ξεκίνησε ουσιαστικά τον εθνικό μας αγώνα πριν από 100 χρόνια. Η 19η Μαΐου είναι η μέρα που αναβίωσε η εθνική βούληση, το πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης και η ακλόνητη πίστη για την εξάλειψη των δυνάμεων κατοχής . Η 19η Μαΐου είναι η μέρα που το έθνος μας σηκώθηκε ξανά. Η 19η Μαΐου είναι το πρώτο βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη δήλωση που απευθυνόταν στη νεολαία, ο πρόεδρος πρόσθεσε: «Αγαπητοί νέοι… Πιστεύουμε σε εσάς. Σήμερα, όπως και χθες, είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε για να πραγματοποιήσουμε τις απαιτήσεις, τις προσδοκίες και τα όνειρά σας και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον Αυτό θα σας κάνει περήφανους. Ας ενώσουμε τα χέρια και ας εξυψώσουμε ακόμη περισσότερο τη χώρα μας».

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τόσο  η ονομασία  όσο και η ημερομηνία άφιξης του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, καταδεικνύουν με συμβολικό τρόπο, σαφέστατα τον προσανατολισμό των Τούρκων, που δεν είναι άλλος από τη στόχευση του Ελληνισμού, της  Ελλάδας και  της Κύπρου. 

Και μπορεί οι Τούρκοι να διατείνονται ότι θα χρησιμοποιηθεί για γεωτρήσεις το εν λόγω πλοίο στη Μαύρη θάλασσα, εντούτοις δεν τηρούμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι στόχος του θα είναι στο μέλλον να "τρυπήσει" στη ΝΑ Μεσόγειο μηδέ εξαιρουμένου του Αιγαίου. 

Η Τουρκία έδραξε την ευκαιρία του πολέμου στην Ουκρανία και την εμπλοκή των Ρώσων εκεί για να πραγματοποιήσει εξορύξεις από τη Μαύρη θάλασσα, ποντάροντας στην μη παρενόχληση από τη Μόσχα , παίζοντας μάλιστα και τον ρόλο του διαμεσολαβητή με το Κίεβο.

Παράλληλα ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, με το κλείσιμο των στενών, εφαρμόζοντας τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 το κλείσιμο του Εναέριου χώρου της για τα στρατιωτικά ρωσικά αεροσκάφη και την αποστολή  drone Bayraktar στην Ουκρανία , πουλάει εκδούλευση στη Δύση, προκειμένου οι ΗΠΑ να τις πουλήσουν 40 F-16 Block 70 και να αναβαθμίσουν 80 F-16  ήδη υπάρχοντα  στο αεροπορικό δυναμικό της. 

Προσδοκά ο Ερντογάν στην απόκτηση των παραπάνω αεροσκαφών, γεγονός που θα εξισσοροπήσει το ισοζύγιο αεροπορικής ισχύος το οποίο μετά την απόκτηση των Rafale από τη χώρα μας και τον εν εξελίξει εκσυγχρονισμό σε Viper 83 F-16 μας, γέρνει υπέρ μας. 

Παράλληλα πατρονάρεται από τις ΗΠΑ η συμμετοχή της Τουρκίας στο East-Med Forum, γεγονός που δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να δελεάζει τον Ερντογάν. 

Η διστακτικότητα Ελλάδας και Κύπρου να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ της στη βάση του χάρτη της Σεβίλλης, δίνει φτερά στην τουρκική επιθετικότητα στη ΝΑ Μεσόγειο, όπου προσβλέπει η Τουρκία να μπεί σε πρώτο χρόνο σφήνα ανάμεσα τους, μέσω της δικής της αυθαίρετης και κατά παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας ΑΟΖ , αλλά και να σφετεριστεί μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ, μέσω του ψευδοκράτους, με το οποίο θυμίζουμε η Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε χάραξη των ΑΟΖ τους. 

Αλλά και στο Λυβικό πέλαγος στοχεύει να δραστηριοιποιηθεί η Τουρκία, κλέβοντας μέσω του παράνομου τουρκολιβυκου μνημονίου μέρους της ΑΟΖ μας, ενώ πλέον καθίσταται περισσότερο εύκολο πλέον για τους Τούρκους να προωθήσουν τις θέσεις τους στη Λιβύη, ελέω Ρωσίας.

Συνεπώς τους προσεχείς μήνες και σε συνάρτηση με την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία και της αγοράς των F-16 από τις ΗΠΑ, αναμένουμε το τουρκικό γεωτρύπανο να αναλάβει δράση στη ΝΑ Μεσόγειο, εντός της Κυπριακής αλλά και της Ελληνικής ΑΟΖ. 

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η Τουρκία συνεχίζει μεθοδικά να χτίζει τις προϋποθέσεις σύγκρουσης με την Ελλάδα. 

Το ερώτημα για μας δεν είναι αν θα έρθουμε σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία, αλλά πότε αυτή θα γίνει. 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ